18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Erdoğan'dan milletvekillerine 'Kıbrıs' yasağı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletvekillerine 'Kıbrıs' konusunda konuşma yasağı koydu. Milletvekillerine 'Size uzatılan mikrofonları geri çevirin' talimatını veren Erdoğan, bu konuda spekülasyon istemediğini söyledi.
Erdoğan, Kıbrıs müzakerelerinde izlenecek tutumu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ve KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile birlikte belirlediklerinin de altını çizerek, Denktaş ile aralarında hiçbir görüş ayrılığının olmadığını vurguladı.
AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nın basına kapalı bölümünde konuşan Başbakan Erdoğan, Kıbrıs konusunda milletvekillerini uyardı. Kıbrıs konusunun milli bir dava olduğunu, bu nedenle AK Parti iktidarı olarak çok dikkatli bir yol izlemek zorunda olduklarını kaydeden Erdoğan, bu süreçte milletvekillerinin açıklama yapmamasını istedi. Milletvekillerine 'Size uzatılan mikrofonları geri çevirin' diye seslenen Başbakan, Kıbrıs konusunda spekülasyona izin verilmemesi gerektiğini dile getirdi. Görüşmeler bitene kadar milletvekillerine konuşma yasağı koyan Erdoğan, Kıbrıs konusunda kendisinin dışında konuşmaya yetkili tek kişinin Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül olduğunu bildirdi.
Başbakan Erdoğan, konuşmasında Denktaş ile aralarında görüş ayrılığı olduğu yolundaki iddiaları da yalanladı.
Müzakerelerde izlenecek tutumu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ve KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile birlikte belirlediklerini ifade eden Erdoğan, "Biz sayın Denktaş'ın arkasındayız. Birlikte hareket ediyoruz. Aramızda hiçbir görüş ayrılığı yok. Kimse bu konuda spekülasyona meydan vermesin. Biz tüm hesaplarımızı 1 Mayıs sonrası için yapıyoruz" değerlendirmesini yaptı.
Erdoğan, grup toplantısının basına kapalı bölümünde, milletvekillerini 'devamsızlık' konusunda da uyardı. Milletvekillerini Genel Kurul çalışmalarına eksiksiz katılmaları konusunda uyaran Başbakan Erdoğan, talimata uyulmadığı takdirde bazı tedbirler alabileceğini söyledi. Erdoğan, milletvekillerine hafta sonlarında seçim bölgelerine gitmeleri telkininde de bulundu.
Seçim hazırlıklarına ilişkin görüşlerini de aktaran Başbakan Erdoğan, şu ana kadar 300'e yakın belediye başkanını açıkladıklarını hatırlatarak, "Sağda solda adaylar konusunda bazı spekülasyonlar duyuyorum. Kimsenin adaylarımız konusunda endişesi olmasın. Biz çok titiz davranarak adaylarımızı tespit ediyoruz" dedi.
ANKARA - İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2004 Çarşamba 17:13:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?