18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Erdoğan’dan Mumcu’ya ’cüce’ benzetmesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile AKP’den istifa eden Erkan Mumcu hakkındaki yorumları, "Dev cüce, cüce de dev yapılıyor" sözleriyle değerlendirdi. İstifa etmemesi halinde Mumcu’yu zaten görevden alacakları mesajı veren Erdoğan, "O bizden erken davrandı. Gidişi bizim için kayıp değil" dedi.

Erdoğan, Gaziantep’te parti yöneticileriyle toplantı yaptı. Cumhuriyet gazetesinin edindiği bilgiye göre Erdoğan, burada bakanlıktan ve partiden istifa eden Erkan Mumcu hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Mumcu’nun AKP’ye uyum sağlayamadığını belirten Erdoğan, ’’Bize ayak uyduramayan dökülür. Gidişi bizim için kayıp değil’’ yorumunu yaptı. Mumcu ile yaşanan uyuşmazlık konusunda Zeugma antik kenti örneğini veren Erdoğan, şunları söyledi:

’’Zeugma konusu da dahil olmak üzere, 2 yıl önce verdiğim talimatlar ve şu anda gelinen nokta ortada. Dev cüce yapılıyor, cüce de dev yapılıyor. İnsanların konuşmalarına değil, icraatlarına bakmak lazım. Mumcu’dan sonra çalışmalar daha da hız kazanacak.’’

Erdoğan, görüşmeler sonrasında Erkan Mumcu’yu olası bir kabine revizyonunda zaten görevden alacağı imasında da bulundu.

Mumcu’nun istifası için ’’Olacağı buydu’’ diyen Başbakan Erdoğan, ’’O bizden erken davrandı’’ yorumunu yaptı.


CUMHURİYET
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2005 Pazartesi 10:02:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?