17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Erdoğan'dan 'Rum Yönetimi' gafı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İrlanda'ya hareketinden önce yaptığı değerlendirmede, "Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin tanınması konusunda ne düşünüyorsunuz?" sorusuna, "Tanınmış zaten. Orada yapılabilecek herhangi bir şey yok. Şimdi dünya tanımış, (ben tanımıyorum) demekle siz ne yapabilirsiniz?" cevabını verdi.

Erdoğan, "Biz dünya gerçekleri ile hiçbir zaman çelişmeyi, çatışmayı düşünmüyoruz. Dünya gerçekleri neyi gösteriyorsa biz de bu gerçekler içerisinde yerimizi almaya mecburuz" açıklamasında bulundu.

Erdoğan, Abdullah Gül'ün, "Bu yanlış anlaşılacak. Sanki Türkiye tanıyormuş gibi çıkar. Böyle bir şey yok" şeklindeki uyarısı üzerine de şunları kaydetti:

"Bu, Avrupa Birliği'nin tanıdığı, uluslararası noktada BM'ye varıncaya kadar hepsinin tanıdığı bir konumda. Siz (ben tanımıyorum) demekle zaten herhangi bir şey elde edemezsiniz. Bunların size getireceği, kazandıracağı bir şey yok. Tam aksine bunların hepsi geleceğe yönelik olumlu gelişmeleri de zedeler. Başka bir şey kazandırmaz."

Erdoğan, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde (AKPM) yapılan oylamada Azeri milletvekillerinin tavrının sorulması üzerine, konuyu detaylı olarak bilemediğini söyledi. Orada da teknik bir hatanın olduğunu belirten Erdoğan, hatanın Türk diplomatlardan mı yoksa Azeriler'den mi kaynaklandığının belli olmadığını ifade etti. Erdoğan, bu teknik hatanın Dışişleri Bakanlığı'nca da araştırıldığını bildirdi.

Erdoğan AB müzakereleri sürecine ilişkin olarak da "Amacımız, Aralık 2004'te Ab Zirvesi'nde ülkemizle üyelik müzakerelerinin başlatılması için kesin bir karar alınmasıdır" dedi.

ANKARA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2004 Cumartesi 15:21:07
Güncelleme :2 Mayıs 2004 Pazar 10:24:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?