18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Erdoğan'dan vekillere iftar fırçası

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletvekillerinin üzerlerine düşen görevleri yapmadığını söyledi.

Partisinin grup toplantısının basına kapalı bölümünde, Gaziantep Milletvekili Nurettin Aktaş, pamuk fiyatları konusunda konuşmak için söz istedi.

Başbakan Erdoğan’ın ise Aktaş’ın söz isteğini, "Milletvekili olarak üzerinize düşen görevleri yapmıyorsunuz. Seçim bölgelerinize, iftar yemeklerine gitmiyorsunuz. Ondan sonra burada söz istiyorsunuz" diyerek geri çevirdiği öğrenildi.

Bunun üzerine Aktaş, "iftar yemeğine kiminle gideceğime siz mi karar vereceksiniz?" diyerek tepkisini dile getirdi ve gruptan ayrıldı. Daha sonra bazı milletvekileri de salondan çıktı.

Erdoğan’ın milletvekillerine, "En az 15 günde bir illerinize gidip orada çalışmalar yapacaksınız. Halkla içiçe olacaksınız. Halkın sorunlarıyla birebir ilgileneceksiniz. Bu işi gerekirse aynı ilin milletvekileri nöbetleşe yapabilir" dediği bildirildi.

Karaman Miletvekili Mevlüt Akgün’ün "tarımsal sulamada elektrik maliyetinin düşürülmesi" isteğine de karşı çıkan Erdoğan, fiyatları gereği kadar düşürdüklerini, daha fazlasını yapamayacaklarını kaydederek, "hayali şeyler istememeliyiz, gerçekçi, uygulanabilir şeyler isteyelim" diye konuştu.
ANKARA - AA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2004 Salı 15:42:36
Güncelleme :2 Kasım 2004 Salı 15:50:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?