19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Erdoğan'dan yurtdışı gezilerine sınırlama

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yurtdışına yapılacak resmi seyahatlerin, genel tasarruf ilkeleri ve yoğun hükümet programı nedeniyle asgari düzeylere çekilmesini ve sınırlı sayıda heyetle gerçekleştirilmesini istedi.

Başbakan Erdoğan imzasıyla konuya ilişkin bir genelge yayınlandı. Genelgede, müsteşar, müsteşar yardımcısı, genel müdür gibi üst düzey devlet görevlilerinin yurtdışı seyahatlerinin mütekabiliyet esasına göre yapılan davetlere icabet niteliğinde olmasının genel ilke olarak benimseneceği kaydedildi. Bu ilkeye uygun olsa dahi ülke çıkarlarının gereği olmayan, zorunluluk bulunmayan, dışişleri temsilciliklerince ifası mümkün bulunan seyahatlerin önüne geçilmesi amacıyla gerekli önlemlerin ilgili bakanlar tarafından alınacağı bildirildi.

Bu çerçevede, yurtiçine ve yurtdışına geçici görevli olarak gönderileceklerin seyahatlerle ilgili olarak da şu kurallar getirildi:

"-Yurtiçi ve yurtdışı geçici görevlendirmeler zorunlu hallerde yapılacak, bu görevlendirmelerde görev konusu açık bir şekilde belirlenerek makamdan onay çıkmadan yapılmayacak.
-Görevlendirmelerde, görevin süresi ve görevli sayısı en az düzeyde tutulacak.
-Yurtiçi seyahatlerde zorunlu olmadıkça uçak dışında kalan otobüs, tren gibi vasıtalarla seyahat edilecek, sadece üst düzey yöneticiler zorunlu hallere münhasır olmak üzere alınacak onaylarda belirtilmek suretiyle uçakla seyahat edebilecekler."
ANKARA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2004 Perşembe 15:30:32
Güncelleme :19 Ağustos 2004 Perşembe 15:34:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?