18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Erdoğan'dan zam sinyali

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki dönemde enflasyonda artışlar olabileceğini belirterek zam sinyali verdi. Erdoğan, "Şüphesiz ki bazı sıkıntılar var. Tabi bunlar çok kısa sürede çözülecek sorunlar değil. Önümüzdeki dönemde ufak ufak artışlar olabilir" dedi.
Erdoğan, dün grup toplantısında işsizlik sorununun çözümünde de istedikleri noktada olmadıklarını açıkladı.

İşsizlik için 3 yıllık program

İşsizliğin önlenmesi için ekonomi yönetiminin 3 yıllık yeni bir program üzerinde çalıştığını belirten Erdoğan, "bu program sosyal boyutlu da olacak" diye konuştu. Parametrelerde ve göstergelerde üst üste iyileşmeler olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Kuşkusuz eksiklerimiz, gediklerimiz var. Örneğin işsizlik konusunda hedeflediğimiz noktada olmadığımızın farkındayız. Ama tüm bu sevindirici göstergelerin önümüzdeki günlerde yatırım ve istihdama da yansıyacağını biliyoruz" dedi. Erdoğan, önümüzdeki günlerde çıkartılacak Teşvik Kanunu ile işsizlik konusunda önemli bir adım atılarak yeni istihdam alanlarının gündeme geleceğini bildirdi.

Erdoğan, yeni 3 yıllık ekonomik programla ilgili olarak şunları söyledi:
"Şimdi bugünlerde ekonomi yönetimimiz 3 yıllık yeni ekonomik program üzerinde çalışıyor. Bir yandan teknik çalışmalar devam ederken, bir yandan da çeşitli kesimlerin görüşleri, eleştirileri, katkıları alınıyor. Türk halkının talepleriyle örtüşen, Türkiye’ye yaraşan, Türkiye gerçekleriyle bire bir uyum içinde olan, işsizliği, yoksulluğu, gelir adaletsizliğini gidermeyi hedefleyen, sosyal boyutu öne çıkan bir program hazırlıyoruz. Bu programın, çarşının, pazarın, sokağın, mutfağın, atölyelerin, fabrikaların nabzını tutan; işçinin, memurun, emeklinin, yoksulun, dar gelirlinin, esnafın, işverenin, sanayicinin taleplerinin yansıdığı bir program olmasına dikkat ediyoruz." Erdoğan, yeni programın, Türkiye’nin ekonomide elde ettiği ivmeyi artıracak, Türkiye’nin enerjisini daha fazla açığa çıkaracak, Türkiye’yi daha güçlü, daha saygın hale getirecek bir program olmasına azami özen gösterdiklerini de ifade etti. Erdoğan, "Bu sayede ekonomimiz kırılganlıktan kurtulacak, direnci daha fazla artacak ve iyileşmeler de geri dönülmez bir hal alacaktır" dedi.

Yeni Türk Lirası uyarısı

Erdoğan, enflasyonla mücadelede elde ettikleri başarının bir sonucu olan Yeni Türk Lirası’nın 1 Ocak 2005’te tedavüle gireceğini bildirerek, Yeni Türk Lirası’na ilişkin çalışmaların planlandığı şekilde devam ettiğini söyledi. Vatandaşlardan ve özel sektörden, kendilerini yeni döneme hazırlamalarını isteyen Erdoğan, Yeni Türk Lirası ve Yeni Kuruş’a kendilerini şimdiden hazırlamaları gerektiğini ifade etti. Herkesin yapması gereken düzenlemeleri bir an önce yapmasını isteyen Erdoğan, sıfırı atılmış parayı kullanma konusunda altyapıların gözden geçirmesi uyarısında bulundu.
ANKARA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2004 Çarşamba 00:04:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?