17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Erdoğan'dan 'zam yapmayacağız' sözü

Başbakan Erdoğan, iki yıl önce ’zam sesi’ duyulmayan bir gün olmadığını belirterek, ’’artık her gece zam sesi duymuyoruz. Bundan sonra petrol gibi dışa bağımlı olduğumuz ürünler dışında zam sesi duymayacaksınız. Vergi yükünü de asgariye indirerek vatandaşın sırtındaki yükü hafifleteceğiz’’’ dedi.

"Tek sorun işsizlik"

Konya’da bir şeker fabrikasının açılışına katılan Başbakan Erdoğan, tek sıkıntının işsizlik olduğunu vurguladı.

Erdoğan, bu yatırımlar arttıkça işsizlik sorunun çözüleceğini, işsiz sayısının azalacağını ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, devletin işsize iş veren kapısı değil, işsizliğin çözümünü işverenlerle omuz omuza çözen bir konuma geleceğini söyledi.

’’Devlet işsize iş veren kapısı değil, işsizliğin çözümünü işverenlerle omuz omuza çözen bir konuma gelecek’’ diyen Erdoğan, devletin yıllarca aş, iş kapısı olarak görüldüğünü, ’’devlette çalışmaya başladık mı mesele bitti tamam’’ denildiğini kaydetti.

Konuşmasında, ekonomide yaşanan gelişmeleri de anlatan Erdoğan, kişi başını milli gelirin 4 bin dolara yaklaştığını, bu rakamın Türkiye’nin nereden nereye geldiğinin göstergesi olduğunu vurguladı.

"Bizi niye alkışlamıyorlar?"

Enflasyonda tekli rakamlara gelindiğini ve borsanın tarihi zirvesini yaparak 22 bin 400’lere çıktığını belirten Erdoğan, ’’biz göreve geldiğimizde borsa 7 binlerdeydi. Borsa düştüğü zaman bağıranlar, yükseldiğinde niye alkışlamıyorlar?’’ diye konuştu.

Hortumlar kesiliyor...

’’Hortumlar kesiliyor, kesildikçe kaynaklar halka veriliyor’’ diyen Erdoğan, halka ücretsiz kömür dağıtıldığını, sadece Konya’da 30 bin ton kömür dağıtılacağını kaydetti.

’’Halk sobasına varıncaya kadar alabilir. Kaynak nereden? Hortumculara giden kaynak buraya geliyor. Bu kadar basit’’ diyen Erdoğan, çiftçilere uygulanan destekleme priminde bundan sonra desteğin araziye değil, ürüne uygulanacağını söyledi.
ntv-msnbc
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2004 Cumartesi 17:11:13
Güncelleme :25 Eylül 2004 Cumartesi 17:21:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?