17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Erdoğan'ın gafını Gül düzeltti

 Dışişleri Bakanı ve Başbakan Vekili Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan'ın, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'yle ilgili, "Tanınmış zaten. Orada yapılabilecek herhangi bir şey yok. Şimdi dünya tanımış, (ben tanımıyorum) demekle siz ne yapabilirsiniz?" sözlerine açıklık getirdi.

Başbakan Erdoğan'ı İrlanda'ya uğurladıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, şunları söyledi:

"Şu karıştırılıyor: Rum, AB'ye giriyor. Dolayısıyla AB'ye tam üye oldular, muhatabız onlarla komisyonlarda, toplantılarda. İşte şimdi zirve toplantısında, dışişleri bakanları toplantısında herkes bir araya gelecek. İster istemez konuşacağız, muhatap alacağız, el sıkışacağız. Bu kaçınılmaz. Bu önceden bilinen bir şey. Onun için zaten, bu sürecin böyle olacağını bildiğimiz için Birleşik Kıbrıs olsun diye çok gayret etmiştik. Ama onların gelip de burada büyükelçilik açmaları, ya da bizim onları ayrı bir devlet olarak tanımamız. Bunlar dediğim gibi bir süreç. Biz bakacağız, nasıl hareket ediyorlar? Bütün bunlara bakacağız. Şu anda bu erken bir şey. Bununla ilgili herhangi bir kararımız yok.

Bakalım orada iyi niyetle mi kötü niyetle mi hareket ediyorlar. Türkiye ve Türkler'e karşı bir görünür görünmez problemler mi yapıyorlar, yoksa gerçekten bir sorumluluk içerisinde kalıcı bir barış olsun, Türkiye'yi desteleyen bir tavırları mı var. Bütün bunlar ortaya çıkacak. Bütün bunlar ortadan çıksın, ondan sonra değerlendiririz."

ANKARA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2004 Cumartesi 15:25:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?