20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

'Ergenekon' protestosu

Aralarında İşçi Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Eğitim-İş, Türkiye Gençlik Birliği ve Cumhuriyet Okurlarının (CUMOK) olduğu bir grup, Cumhuriyet ve Tercüman gazeteleri önünde, Ergenekon soruşturması kapsamında gerçekleştirilen gözaltıları protesto etti.

Cumhuriyet gazetesi Ankara Bürosu önünde toplanan sivil toplum örgütlerinin üyeleri, gözaltıları protesto eden pankartlar açtı ve çeşitli sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan Ulusal Platformlar Güç Birliği Dönem Sözcüsü Bülend Büyükakın, gözaltıların zamanlaması ve uygulanış biçimiyle özellikle Cumhuriyet gazetesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği genel merkez ve şubelerinin hedef alındığını savundu. Büyükakın, bunun, "Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği açısından endişe verici bir gelişme olduğunu" söyledi.

Büyükakın, "Ulusumuzu bilgilendirme görevi yapan gazetecilerimize ve demokratik laik Cumhuriyetimize ve sosyal hukuk devletine sahip çıkma görevini yapan arkadaşlarımıza ’darbeci’ yakıştırması yapılmasını reddediyoruz" dedi.

Gözaltına alınanların isimlerinin okunmasının ardından katılımcılar, bir ağızdan "burada" diye seslendi. Katılımcılar, suikast sonucu yaşamını yitiren bazı yazar ve bilim adamlarının isimlerinin okunması sırasında da "yaşıyor" diye bağırdı.
Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı, Tercüman Gazetesi Ankara Temsilciliği’nin önünde de, ellerinde söz konusu gazetelerin, Türk Bayrağı ve Atatürk posterlerinin bulunduğu katılımcılar, “Atatürk’e uzanan eller kırılsın”, “ Hükümet istifa Tayyip Yüce Divana” şeklinde sloganlar attılar.

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Yurtçiçek, yaptıkları gösteri ile Cumhuriyet Gazetesi, Tercüman Gazetesi, Aydınlık Dergisi ve Ulusal Kanal’a dayanışma duygularını iletmeye geldiklerini belirtti. “AKP kapatılacak, Atatürk’ün bağımsız laik Türkiye Cumhuriyeti kurulacak” diyen Yurtçiçek’e vatandaşlar da, “Atatürk yenecek, Türkiye kazanacak” şeklinde slogan atarak cevap verdi.
Açıklamaların ardından grup, “Gençlik Marşı” eşliğinde, Kızılay’a doğru yürüyüşe geçti.

anka
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 14:42:14
Güncelleme :2 Temmuz 2008 Çarşamba 14:46:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?