29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

'Ergenekon'a 5 tutuklama

Ergenekon Operasyonu kapsamında gözaltına alınan 27 kişiden aralarında emekli Binbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk'ün de bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

Emekli Tümgeneral Veli Küçük ile birlikte sorgulanan 8 kişi ise tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Drej Ali olorak bilinen Ali Yasak'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi savcılık tarafından serbest bırakılmıştı. Fuat Turgut'un da bulunduğu 8 kişi ise çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı.


Edinilen bilgiye göre Ergenekon Operasyonu kapsamında gözaltına alınan 27 kişi hakkındaki takibatta 5 kişi tutuklandı, 13 kişi serbest bırakıldı, 9 kişi ise tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Aralarında emekli Binbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk'ün bulunduğu 5 kişi tutuklandı. Çevik Kuvvet'e ait araçlarla cezaevine gönderilen şahıslardan biri, adliye çıkışında "Ne mutlu, Türküm diyene" şeklinde slogan attı. Emekli Tümgeneral Veli Küçük, emekli Albay Fikri Karadağ, Susurluk skandalına adı


karışan Sami Hoşlan, Gazeteci Gülay Kömürcü, Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenoğlu ve Avukat Kemal Kerinçsiz'in aralarında bulunduğu 9 kişi ise tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Saat 05.00'a kadar süren mahkemeye bir ara verildi. Söz konusu şahısların saat 09.00 itibariyle yeniden hakim karşısına çıkacağı belirtildi.


Bu arada daha önce savcılıkta ifade veren ve aralarında Drej Ali olarak bilinen Ali Yasak'ın da bulunduğu 5 şüpheli ise serbest bırakılmıştı. Mahkemeye çıkarılan ve aralarında Fuat Tugut'un da bulunduğu 8 kişi ise nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Öte yandan savcılıktaki işlemler yaklaşık 17 saat sürerken, Avukat Kemal Kerinçsiz'in yaklaşık 8 saat ifade verdi. Bu arada ara verilen mahkeme saat 09.00'da yeniden başlayacak.

İha
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2008 Cumartesi 07:06:08
Güncelleme :26 Ocak 2008 Cumartesi 07:09:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?