19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Ergenekon'da 8 gözaltı

Silopi'de 8 kişi gözaltına alındı

Ergenekon soruşturması kapsamında Silopi'de operasyon düzenleyen polis, eski JİTEM elemanı olduğu iddia edilen Koçero Taluci'nin de aralarında bulunduğu 8 kişiyi gözaltına aldı.

Ergenekon soruşturması kapsamında Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Silopi İlçesi'nde operasyon düzenleyen polis, eski PKK itirafçısı Abdulkadir Aygan'ın açıklamalarında adı geçen ve eski JİTEM elemanı olduğu iddia edilen Koçero Taluci'nin evine baskın düzenledi. Özel Harekat timlerinin de katıldığı baskında evinde gözaltına alınan Koçero Taluci ile birlikte Silopi'deki diğer operasyonlarda 7 kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi.

İlçeye bağlı Aktepe köyünde oturan Lokman Gündüz adlı kişinin evine de baskın yapıldı ancak evde bulunmayan Gündüz, ilçe merkezinde yakalanıp gözaltına alındı. Operasyon kapsamında Ramazan Erkal adlı kişinin de evinde arama yapıldı. Evde bulunamayan Erkal'ın polis tarafından arandığı belirtildi.

Eski PKK itirafçısı Abdulkadir Aygan, daha önce yaptığı açıklamada Koçero Taluci için şu ifadeleri kullanmıştı: "Silopi merkezde ikamet eder. Koçero Taluci ismiyle bilinir. Hali vakti yerinde bir ailenin oğludur. Ailesi çiftçilikle uğraşır. Daima lüks arabalarla gezer ve sık sık Silopi JİTEM Tim Komutanlığı'na uğrar."



 

Habertürk
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 23:38:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?