20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Ergenekon'un hahamı sahte çıktı

“Ergenekon çetesinin dış bağlantılı derin ismi” “kilit adamı” diye lanse edilen ancak sicili daha çok dolandırıcılık ve sahte-karlıklarla dolu Tuncay Güney’in, söylediği gibi haham olmadığı ortaya çıktı.

Adını Ergenekon Soruşturması’nın kilit ismi olarak duyuran, yaptığı açıklamalarla gizemli bir havaya bürünen Tuncay Güney’in 2001 yılında polis sorgusunda anlattıklarını dün “Kim Bu Haham Tuncay” haberiyle duyurmuştuk. Güney’in polisteki ifadesi, “Türk gladyosunu yöneten bir beyin” olmaktan çok, herkesi dolandırarak kısa vadede yolunu bulmaya çalışan beş parasız birinin portresini çiziyordu.

2001 yılında otomobil kaçakçılığından gözaltına alınıp sorgulandıktan sonra sırra kadem basan Güney’in adı Ergenekon soruşturmasıyla bilikte yine gündeme geldi. Ve aranan adam karşımıza bu kez Kanada’da haham olarak çıktı. “Elhamdülillah Müslüman değilim” diyen Güney, doğma büyüme Yahudi olduğunu söyledi ve bir dönem çalıştığı Samanyolu TV’de program yapabilmek için İstanbul Müftülüğü’nden 130 Dolar’a “Müslüman olmuştur” yazısı aldığını bile iddia etti. Adı birçok sahtekarlığa karışan, “cinsel yönden sapkın olduğum için askerlikten erken terhis edildim” diyen ve hakkındaki davalar sürerken Türkiye’den kaçmayı başaran Güney peki gerçekten Yahudi mi?


“Kayıtlarda böyle biri yok”

İşte bu soruyu Türkiye Musevi Cemaati’nin üst düzey bir yetkilisine sorduk. Ergenekon Soruşturması nedeniyle adının açıklanmasını istemeyen Türkiye Musevi Cemaati’nin önde gelen ismi sözlerine, “Tuncay Güney haham oldu, haberlerini okuduktan sonra Hahambaşılık makamındaki tüm kayıtları inceledik” diye başladı ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de 23 bin Musevi yaşıyor. Bunların tümünün kayıtları da Hahambaşılık makamında yer alır. Ancak 23 bin kayıt içinde Tuncay Güney diye bir isme rastlamadık. Daha açık ifade etmem gerekirse Tuncay Güney Musevi olamaz! Olsa, adı ve ailesinin kayıtları elimizde olurdu. Çünkü tüm kayıtlar bizde büyük bir titizlikle tutulur.”

Haham olmak kolay değil!

Türkiye Musevi Cemaati yetkilisi, Tuncay Güney’in 2004 yılında kurduğu internet sitesini de incelediklerini söyledi: Bu siteye girdiğimizde ”Kurucumuz İsa Mesih“ yazısıyla karşılaştık. Ayrıca diyor ki ”İsa Mesih tekrar dünyaya gelecek“. Bu sözler klasik Yahudi tarifine uyan sözler değildir. Daha çok ABD Başkanı Bush’un da üyesi olduğu Hıristiyanlığın Evangelist Tarikatı’nın kullandığı terimlerdir. Yahudi inancında Mesih gelmemiştir, gelecektir ama gelecek olan İsa değildir. Buradan da kolaylıkla anlaşılabilir ki, Tuncay Güney denilen şahıs Musevi olamaz. Sitede de bağış toplamak adına kurulan bölümler var ki, sanırım burada amaç biraz başka.

“Peki nasıl haham olunur?”, “Ortadan kaybolduktan 7 yıl sonra Tuncay Güney karşımıza haham olarak çıkabilir mi?” sorularımıza aynı yetkili şöyle cevap verdi: “Bırakın haham olmayı Museviliğe geçmek bile zor hadisedir. Musevilik misyonerliği kullanmaz. Çünkü Musevi olmak isteyenler büyük gayretler göstermeli. Bunu herhangi bir menfaat için yapmamalı, samimi olarak inanmalı. Haham olmak ise daha da zor. Her şeyden önce üniversite mezunu olacaksınız. Üniversiteyi bitirdikten sonra özellikle Amerika ve İsrail’de bulunan Yeshiva hahamlık okuluna başvuracaksınız. Yeshiva master düzeyinde bir ilahiyat fakültesi gibidir. Haham olacak kişi Yeshiva’ya başvurur, eğer başvurusu kabul edilirse orada en az 4 yıl okur. Mezun olabilirse de haham olur. Tabii tüm bunları yerine getirebilmek için her şeyden önce haham olacak kişinin Musevi olması gerekir! Tuncay Güney gibi bir şahsın çok hassas bir konuda adı geçerken, adının önüne haham kelimesinin eklenmesi, böyle olduğunu iddia etmesi cemaatimizde rahatsızlık uyandırdı. Basında da artık Tuncay Güney haham olarak anılıyor. Bu da yorumlara açık, rahatsızlık uyandıracak komplo teorilerine neden oluyor.” (Burada kastedilen, Ergenekon’un İsrail gizli servisi Mossad’la bağlantılı olduğu yönünde çıkan iddialar...)

Vatan
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2008 Perşembe 11:38:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?