20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Ergezen: Türkiye'nin yüzde 93'ü deprem tehdidi altında

İstanbul’da düzenlenen Deprem Şurası’nda alınan kararları açıklayan Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen, bakanlık olarak afet yönetimine ağırlık vereceklerini söyledi.

354 şura üyesinin katılımıyla gerçekleşen Deprem Şurası 2004 toplantılarının ardından alınan kararları Bayındırlık ve İskan Bakanı Ergezen açıkladı.

"Geçmişten ders alınmalı"

Doğal afetlerin ve özellikle de deprem tehdidi altında olan Türkiye’de güvenirlik unsurunun yakalanmasını gerektiğine dikkat çeken Bakan Ergezen, "geçmişte yaptığımız hatalar, toplum olarak daha bilinçli olmamızı zorunlu kılıyor diye konuştu.

"Eğitim programları yapılmalı"

Bakan Ergezen, doğal afet ve depremden minimum zararla kurtulmanın yolunun eğitimden geçtiğini vurguladı. "Deprem konusunda toplumun her kesimi kesintisiz olarak eğitimle bilinçlendirilmeli" diyen Ergezen, üniversitelerde de deprem konularına yer verilmesi gerektiğini belirtti.

"İmar Kanunu yeniden düzenlenmeli"

Deprem riskiyle karşı karşıya olan Türkiye’nin İmar Kanunu’nun yeniden düzenlemesi gerektiğini vurgulayan Ergezen, yapı malzeme kalitesinin de artırılması gerektiğini söyledi
kent haber
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2004 Cuma 16:39:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?