19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Erkekçe yüzüme söylesinler!

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında kendi sahasında konuk ettiği Kardemir Karabükspor ile golsüz berabere kaldı.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi, istifasını isteyenleri isim vermeden eleştirerek, "Erkekler ise gelir bunu yüzüme söylerler" dedi.

Ziraat Türkiye Kupası'nda ve Spor Toto Süper Lig'de oynadıkları son iki maçta iyi oynadıklarını ifade eden Hagi, "Maalesef zor bir durum yaşıyoruz. Takım sahaya çıkarken istekli, arzulu. Bunu gösteriyorlar ve bir şeyler yapmak istedikleri belli. Ancak son 30 metrede bir şey yapamıyoruz, kaleye ilerlerken bir şey yapamıyoruz.. Basın toplantısında da söyledim Galatasaray'ın benimle ilgili bir düşüncesi varsa bundan sonra ben önem arz etmeyecek durumdaysam masaya oturalım. Zaten bu durumda bir çözüm bulunması gerekiyor. Herkesin bir değerlendirme yapması gerekiyor. Zaten benim için en önemli şey Galatasaray" diye konuştu.

Rumen teknik adam, sadece son 4 aydır takımın başında olduğunu ve bunlardan sorumlu olduğunu belirterek, "Sadece şunu söylemek istiyorum. Çünkü son 4 aydan sorumluluk bana ait. Söylenen her şeye saygı gösteriyorum. Bu konuda hayal kırıklığı yaşıyorum. 4 aydan beri takımın başındayım. Bana gösterilen muameleden dolayı hayal kırıklığı yaşıyorum. Bu kadar olacağını zannetmiyordum. Bu kadar fazla eleştirileri hak etmedim. Benim istifa etmemi isteyen taraftarlara da bunu isteyen diğerlerine de sadece şunu hatırlatmak istiyorum: Ben 4 ay öne takımın başına geldim. Geldiğim zaman uzun süreli bir kontrata imza attım. Takıma son gelen benim. Zaten geldiğimde işler iyi değildi. Son 4 aydaki bütün sonuçlardan sorumluluk bana ait. Onun dışında çok fazla şeyler söylendi. Benim takımı tam oluşturmam için herkes gibi zamana ihtiyacım var. Maalesef bunun arkasında başka menfaatler var. Koltuğa bağlı değilim. Yaptığım her şeyi tabii ki zevkle yapmaya çalışıyorum. Galatasaray camiası, 'Hagi Galatasaray için önemli değil' desin, birlikte çözüm buluruz. Eğer istenmiyorsam yüzüme söylenmesi gerekiyor. Çok zor bir durumdayım. Bu durum sadece beni aşıyor. İşin teknik tarafından ben sorumluyum. Hagi'nin mutlaka gitmesi gerekiyorsa gelip yüzüme erkekçe söylesinler. Tabii ki çözümler bulunur. Maalesef ben buna üzülüyorum" diye konuştu.

Hagi, Galatasaray'a imza atarken olayların ve takımın bu durumlara düşeceğini düşünemediğini söyleyerek, "Böyle olacağına hiç inanmıyordum. İmza atarken iyi niyetle güzel fikirlerle takımın başına geldim. Ama tabii ki beni istemeyen varsa gelsin karşıma söylesin. Bunu da hep birlikte konuşuruz. Ama unutmayalım ki Galatasaray'a en son gelen kişi benim. Bunu hiç unutmayalım. Ama başaramadım bu da doğru. Ancak sadece 4 aydan sorumlu olarak görüyorum kendimi. Bu konuda da bir çözüm bulunması gerekiyor tabii ki, oturup hep birlikte değerlendireceğiz" dedi.

Hagi, maçla ilgili fazla söylenecek bir şeyin olmadığını ve ileri uçta ise girilen pozisyonları değerlendiremediklerini de sözlerine ekledi.

Basın toplantısına gelen futbolculardan Kazım Kazım, çok fazla konuşmak istemediğini dile getirerek sadece penaltı pozisyonunu değerlendirdi. Kazım, penaltı pozisyonu hakkında, "Ceza sahası içerisinde benim bileğime yapılan hareket kesinlikle fauldü. Bunun dakikasına bakılmadan penaltı verilmesi gerekiyor. Bizim hakkımızı yemeye kimsenin hakkı yok" diye konuştu.

Galatasaray'ın ve Milli Takım'ın stoperlerinden Gökhan Zan ise, maçla ilgili konuşacak fazla bir şeyin olmadığını ve oldukça üzgün olduğunu kaydetti. Zan, "Taraftarlar maçın başından sonuna kadar bizi desteklesinler. Tabii ki negatif protestolar bizleri olumsuz etkiliyor. Sonuçta biz Galatasaray'ın oyuncusuyuz. Maç içerisinde desteklemeliler ama maç sonunda protesto edebilirler. Bu onların en doğal hakkı. Galatasaray'ı bu duruma düşüren bizleriz, buradan çıkaracak olanlar da biziz. Sezon sonunda Burada olurmuyuz olmaz mıyız belli değil ama bu kadro sezon sonuna kadar kalacak. Taraftarımızdan bizi desteklemelerini istiyoruz" dedi.

KARABÜKSPOR CEPHESİ

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yücel İldiz ise maçta istedikleri futbolu ortaya koyamadıklarını belirterek, "Gerçek oyunumuzu ortaya koyamadık. Çok savunma oynamak zorunda kaldık. Biz buna alışık değildik. Oyunu önde oynamayı seven ve kazanmayı isteyen bir takımız. İlk yarı 0-0 bitince, ikinci yarı biraz daha atak oynayacağımızı düşünmüştük ama bunu başaramadık. Gerçek oyunumuzu sahaya yansıtamadık ancak stratejik olarak baktığımızda Galatasaray ile aynı puandayız ve averajla rakibimizin üstündeyiz. Bu açıdan 1 puan iyidir" dedi.

İldiz, Galatasaray'ın ligde gösterdiği kötü performans ile ilgili bir soru üzerine "Galatasaray takımının yaşadığı hadiseler her takımda olabiliyor. Bu sonuçlar kulüplerin büyüklüğünden kaybettirmez ama zaman zaman takımlar bu tür şeyler yaşayabilirler" değerlendirmesinde bulundu.

Kardemir Karabüksporlu futbolculardan Bülent Bal, maçın kendileri açısından zor geçtiğini, iyi direnmeleri sonucunda bir puan aldıklarını belirtirken, Muhammed de istedikleri oyunu oynamadıklarını buna rağmen aldıkları puandan dolayı memnun olduklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2011 Cumartesi 23:00:02
Güncelleme :6 Mart 2011 Pazar 00:31:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?