23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Erkekler, kadınlardan daha erken ölüyor

Kadın ve erkeklerin yaşam karşısındaki tutumlarına ilişkin karşılaştırmalar ilginç sonuçları ortaya çıkardı.

NİSBO Magazin Dergisi’nin haberine göre, her 100 kadına karşı 105 erkek doğuyor ancak düşüklerin veya ölü doğan ceninlerin çoğunluğunu erkekler oluşturuyor.

Normal doğumlardan sonra ölen her 4 kıza karşı 5 erkek çocuk hayatını kaybederken, erkeklerde zihinsel gerilik kadınlara göre 1.5 kat daha fazla. Erkek çocuklar kızlara oranla 2 kat fazla okuma özürlü olurken yine erkekler karşı cinslerine göre 2 kat fazla sağır olma riski taşıyor. Kadınlar erkeklere oranla 2-3 kat fazla intihara teşebbüs ederken, intihar girişi sonucu ölen erkek sayısı kadınların 4 katı. Erkeklerin bağışıklık sistemi kadınlarınkine göre daha güçsüz.

Doğumda erkekler çoğunlukta olmasına karşın 36 yaşında kadın sayısı erkekleri geçiyor. 55-74 yaş grubu erkekler, kadınlara oranla kalp hastalıklarından 2 kat fazla ölüyor. Aynı şekilde kalp krizi, şeker hastalığı ve kazalar da en çok erkekleri buluyor. 100 yaşına ulaşan bir erkeğe karşın 8 kadın, 100 yaşına ulaşan erkekler kendilerini aynı yaştaki kadınlardan çok iyi muhafaza etmiş oluyor, yani kendi işlerini yapabiliyor, yatalak olmuyor.

ANKARA-(İHA)
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2003 Cuma 13:05:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?