23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Ermeni aydınlar Meclis’te konuşacak

TBMM, Ermeni soykırımı iddialarına karşı atağını AB Uyum Komisyonu ile sürdürüyor. Komisyon, salı günü Türkiye Ermenilerini temsilen Etyen Mahçupyan ve Hrant Dink’i dinleyecek.
Türkiye, son dönemde sözde Ermeni soykırımı iddialarına karşı daha etkin bir tutum izlemeye başlarken, TBMM de bu kapsamdaki atağını AB Uyum Komisyonu ile sürdürüyor. Komisyon Türk Tarih Kurumu’nun resmi tezlerinin ardından bu kez salı günü Türkiye Ermenilerini temsilen Etyen Mahçupyan ve Hrant Dink’i dinleyecek.

AB Uyum Komisyonu’nun 5 Nisan’da gerçekleştireceği toplantıya davet edilen emekli Büyükelçi Aktan ve Türkiye’deki Ermeni topluluğu üyelerinden Etyen Mahçupyan ile Hrant Dink Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili düşüncelerini anlatacak. Eğer toplantı gününe kadar kendisine ulaşılabilirse yine emekli büyükelçilerden Pulat Tacar da komisyonda dinlenecek.

Gazeteci yazar Etyen Mahçupyan gibi Hrant Dink de gazetecilik yapıyor. Yayıncılık da yapan Dink, uzun zamandır haftalık Agos Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmenliğini yürütüyor.

TBMM’ye davet edilen Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof.Dr. Yusuf Halaçoğlu da 2 Mart’ta yine AB Uyum Komisyonu üyelerinin yanı sıra konuya merak duyan milletvekillerine Ermeni soykırımı iddialarına karşı Türkiye’nin elindeki belgeleri ve resmi görüşü anlatmıştı. Halaçoğlu, inceledikleri 50 binden fazla belgede Osmanlı İmparatorluğu’nun Ermenilere soykırım uyguladığına dair bilgiye rastlayamadıklarını anlatmıştı.

BAŞBAKAN’A YÖNELTİLEN SORULAR YANITLANACAK

Yine Salı günü Genel Kurul’da; milletvekillerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelttiği sözlü soru önergeleri, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin tarafından yanıtlanacak. Soruların yanıtlanması bitene kadar Genel Kurul çalışacak.

ESNAF VE SANATKARLARA YENİ DÜZEN

Çarşamba ve perşembe günlerinde ise öncelikle; görüşülmesi yarım kalan Tarım Kredi Kooperatifleri Yasa Tasarısı görüşülerek yasalaştırılacak. Daha sonra ise sayıları 5 milyonu bulan esnaf ve sanatkarın kayıtlı olduğu TESK ve bağlı kuruluşları derinden etkileyen Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Yasa Tasarısı Genel Kurul’da görüşülecek. Genel Kurul, çarşamba günü 14-23.00, perşembe günü ise 14.00- 20.00 saatleri arasında çalışacak.

SHP milletvekili Hakkı Akalın da yarın saat 12.00’da TBMM’de basın toplantısı düzenleyecek.

AB Uyum Komisyonu, 7 Nisan’da denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Yasa Tasarısını görüşecek.

AA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2005 Pazar 22:16:36
Güncelleme :3 Nisan 2005 Pazar 22:19:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?