18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

'Ermeni Diasporası rahatsız oldu'

Bursa - Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Ermeni diasporasının, Türkiye’nin Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili başlattığı çalışmalardan rahatsız olduğunu söyledi.

Halaçoğlu, çeşitli ortamlarda Türkiye’nin karşısına çıkarılan Ermeni soykırımı iddialarının asılsız olduğunu kanıtlamak üzere, özellikle son 4-5 yılda çok ciddi çalışmalar yürütüldüğünü kaydetti.

Türkiye’de, bu konuda özellikle son yıllarda oldukça fazla değişiklikler meydana geldiğini, meclisin bu konuda belli girişimlerde bulunduğunu ifade eden Halaçoğlu, bilim adamlarının da Ermeniler ve onlarla işbirliği yapan kesimleri, bu konuda birlikte araştırma yapmaya ve bilimsel veriler ışığında tartışmaya davet ettiklerini belirtti.

Yusuf Halaçoğlu, bu çalışmaların yankılarının Türkiye’de fazla görünmüyor olabileceğini belirterek, "Ama Ermeni gazetelerine veya dışarıdaki bir takım gazetelere baktığınız zaman çok büyük yankıları olduğunu görüyoruz. Ermeni diasporası, bizim bu çıkışımızdan hayli rahatsız olmuş durumda" dedi. Halaçoğlu, Türkiye’de artık bu konuda bir kamuoyu oluşmaya başladığını belirterek, bunun çok önemli bir gelişme olduğu vurguladı.

Halaçoğlu, Türkiye’de Ermenilerin soykırıma uğradıklarını öne sürenlerin sürekli olarak, TTK’nın belgelerle ortaya koyduğu gerçeklerden söz etmemelerinin, açıklamaların resmi söylemler ve tezler olduğunu öne sürmelerinin ve kurumun "devletin ağzıyla konuştuğunu" iddia etmelerinin, Türkiye’nin doğru yolda olduğunun kanıtı olduğunu belirtti.

AA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2005 Perşembe 11:44:43
Güncelleme :21 Nisan 2005 Perşembe 11:54:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatih IP: 81.214.153.xxx Tarih : 21.04.2005 12:34:11
Güneş balçıkla sıvanmaz,yalancının mumu yatsıya kadar yanar.Tarihimizle ilgili zaten hiç şüphemiz yok,katliamlar yapan ERMENİSTAN' IN ta kendisidir.Şehit edilen halkımız adına uluslararası çapta belgelerle tazminat davası açılmasını istiyorum.Televizyonlara çıkıp farklı birşeyler söylemek dikkat çekmek isteyen ,atalarına iftira eden yazar ve gazeteciler hakkında niye yasal işlem yapılmıyor,çok yakında bu AYDIN! lar Çanakkale'de ölen Anzaklar adına konuşacaklar;katliam olmuş diye...GALLİPOLİ belgeseli delilleri olacak...:(