19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Ermeni lobisinden Türkiye'ye çelme

Türkiye, Avrupa Birliği’nden müzakere tarihi almak için büyük bir seferberlik içine girerken, Ermeni lobisi de rahat durmuyor.

Avrupa’daki Ermeniler, Türkiye’nin Avrupa Birliği’nden beklentilerini, soykırım iddialarının benimsenmesini sağlayacak olan bir fırsat olarak kullanmaya çalışıyorlar.

Avrupa’daki siyasi liderliği etkilemeye çalışan Ermeni lobisi, kamuoyunu da arkalarına alma çabasında.

Ermeni lobisi Avrupa Parlamentosu’nu etkilemeye çalışıyor

Avrupa’daki Ermeni lobisinin etkilemeye çalıştığı kurumların başında Avrupa Parlamentosu geliyor. Avrupa Ermeni Federasyonu ilk kez bu yıl Avrupa Parlamentosu’nda bir kongre düzenleyecek.

Kongre 18 ekimde yapılacak

18 ekimde düzenlenecek olan kongrede ele alınacak konular arasında Avrupa Birliği - Ermenistan ilişkilerinin yanısıra birliğin genişlemesinin etkileri de var. Soykırım iddiaları ve Türkiye ile ilişkilerin de bu iki başlık görüşülürken gündeme gelmesi bekleniyor.

Yeşiller Grubu, genel kurulunu İstanbul’da toplayacak

Aynı tarihte İstanbul’da da önemli bir toplantı var. Avrupa Parlamentosu’nun Yeşiller grubu genel kurulunu aynı tarihte İstanbul’da toplayacak.

Dolayısıyla Ermenilerin Parlamento’daki olumsuz propagandası büyük ölçüde Yeşiller’in İstanbul toplantısıyla dengelenmiş olacak.

CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2004 Perşembe 18:11:56
Güncelleme :14 Ekim 2004 Perşembe 18:20:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?