18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Ermeni vatandaşların Paskalya coşkusu

Eminönü Belediye Başkanı Avukat Nevzat Er ve başkan yardımcıları, Hıristiyan dünyasının en önemli bayramı olarak kabul edilen Paskalya Bayramı kutlamalarına katıldı ve Ermeni cemaatiyle birlikte paskalya yumurtası tokuşturdu.

Eminönü Kumkapı'daki Meryem Ana Kilisesi'ndeki ayini Türkiye Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan yönetti. İstanbul'un her yerinden Hıristiyan Ermeniler'in katıldığı ayine ilgi büyüktü. Ermeni cemaatinin birlik ve beraberlik içerisinde Paskalya Bayramı'nı kutlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Patrik Mutafyan, konuşmasında 28 Mart yerel seçimlerinde Belediye Başkanlığı'na seçilenler için de dua etti.

Ayinin ardından cemaat ile bayramlaşan Mesrob Mutafyan, ziyaretçilere paskalya yumurtası hediye etti. Cemaat mensuplarının bayramlarını kutlayan Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er, daha sonra Patrik Mutafyan ile de bayramlaştı. Belediye Başkanlığına seçilen Av. Nevzat Er'i tebrik eden Mutafyan, Paskalya'nın Hıristiyan dünyasındaki önemine değindi.

Patrik Mutafyan, Paskalya Bayramı'nın gelenekleri arasında yer alan Paskalya yumurtası, ve Paskalya çöreğinden Başkan Navzat Er'e de ikram etti. Başkan Er de, Hıristiyan geleneklerine uygun olarak Ermeni cemaati ile Paskalya yumurtası tokuşturdu.

İSTANBUL - İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2004 Pazar 18:45:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?