29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

'Ermeni yalanlarıyla mücadele' mitingi

ABD'nin New York kentinde Times Meydanı'nın yanında, "Ermeni Yalanlarıyla Mücadele ve Şehit Diplomatlarımızı Anma" mitingi düzenlendi.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) himayesinde Genç Türkler Derneğinin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği miting, İstiklal Marşı ve Amerikan milli marşının okunmasıyla başladı. Ardından şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

TADF Başkanı Kaya Boztepe mitingin açılışında yaptığı konuşmada, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarına karşı daha güçlü durulması gerektiğini belirtti.

Boztepe, "Tarihi tarihçilere, politikayı politikacılara bırakalım. Türkler olarak biz Atatürk'ün 'yurtta sulh cihanda sulh' sözleriyle yolumuza devam ediyoruz" dedi. 

New York Başkonsolosu Mehmet Samsar da gazetecilerin soruları üzerine, Ermeni yalanlarını telin mitingine katılımın az olduğunu belirterek, "ABD'deki Ermeni toplumu Türk tarihinin belli bir dönemini karalamak için uğraşıyor, biz tarihimizin her sayfasıyla gurur duyan bir milletiz, tarihimizin her safhasıyla barışık bir milletiz ama bunu ABD'deki topluma biraz daha göstermemiz gerekir."

Genç Türkler Derneğinin Başkanı Abdurrahman Bezirkan da gazetecilere yaptığı açıklamada, şu an ABD Kongresinde bir Ermeni tasarısı bulunmadığı için mitinge daha az ilginin olduğunu düşündüğünü söyledi. Bezirkan, "Ama tabii ki durmayacağız, bu mitingleri yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Mitinge katılan Türk-Amerikan toplumu üyeleri ellerinde Türk bayrakları, Ermeni terör örgütü ASALA'nın şehit ettiği Türk diplomatlarının fotoğrafları ile Ermenilerin söylediklerinin tamamen yalan olduğunu anlatan pankartlar taşıdılar. Yaklaşık 3 saat süren miting boyunca TADF'ye üye dernek temsilcileri ve Türk-Amerikan toplumu üyeleri İngilizce konuşmalar yaptılar.

Bu arada, Times Meydanı'nda mitingin yapıldığı sırada Türkevi'ne çok yakın Dag Hammarkjöld Parkı'nda bir grup Ermeni genç toplandı. Türkiye aleyhine sloganlar atan grubun toplandığı yerin yakınından ellerinde Türk bayraklarıyla birkaç kez Türkler geçti. Bunun üzerine iki grup arasında sözlü atışmalar oldu ama polis araya girerek herhangi bir olayın çıkmasını önledi.

AA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2008 Pazar 10:17:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yilmaz IP: 91.67.162.xxx Tarih : 27.04.2008 23:01:58

nicin olmasin akp nin cogu bunlari savunmuyormu.