18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

'Ermeniler'e Soykırım' iddiası ağır cezalık

Ankara Barosu Genel Kurulu’nda Ermeniler Osmanlı İmparatorluğu tarafından soykırım ve sürgün uygulandığı yolundaki konuşması nedeniyle hakkında dava açılan avukat Medeni Ayhan’ın dosyası Ankara 15’inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Ankara Adliyesi 15’inci Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın bu günkü duruşmasında 3 yıla kadar hapis istenen avukat Medeni Ayhan’ın dosyası hakkında "görevsizlik" kararı verildi.

Prof. Dr. Kadir Cangızbay ve Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı Hüseyin Yüksel Biçen’in katıldığı davada mahkeme heyeti, "Avukatların mesleklerini sürdürürken işledikleri suçlardan dolayı Ağır Ceza Mahkemesi’nin görevlendirilmesi" hükmüne dayanarak görevsizlik kararı verdi. Karar üzerine dosya Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

1.5 MİLYON ERMENİ KATLEDİLDİ İDDİASI

Ayhan, 17 Ekim 2004 tarihinde Ankara Barosu’nun Genel Kurulu’nda yaptığı Ermeniler ve Kürtlerle ilgili konuşmasıyla ilgili yargılanıyordu. Ayhan konuşmasında "Osmanlı İmparatorluğu 1915 yılında 1,5 milyon Ermeni’yi katletmiştir. Kimse inkar edemez. Mazlum ve güzel Ermeni halkının acısını paylaşarak önlerinde saygıyla eğiliyorum. Kürtler ayrı bir ulustur. Ben Kürt vatandaşı olarak Türkiye’de yaşayan 30 milyon Kürdün bu topraklar üzerinde kendi devletlerini kurma hakkını sonuna kadar savunuyorum" demişti. Konuşması Ankara Barosu’nda tepkiyle karşılanan Ayhan hakkında Genelkurmay Başkanlığı da Adalet Bakanlığı’na, soruşma açılması talebinde bulunmuştu.

Genelkurmay’ın talebinde, Ayhan’ın, "ırk farklılığına dayanarak halkı birbirine karşı kamu düzeni için tehlikeli olabilecek bir şekilde düşmanlığa ve kin beslemeye alenen tahrik etmiştir" görüşü belirtilmişti.
ANKA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2005 Çarşamba 21:19:35
Güncelleme :29 Haziran 2005 Çarşamba 21:29:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?