17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Eroğlu: Gelişmeleri endişeyle izliyoruz

Türkiye'de MGK'nın son açıklamalarının partilerinin genel anlayışına ters düşmediğini kaydeden Eroğlu, ancak, CTP-DP hükümetinin bu ifadeyi, Kıbrıs Türk Halkı'nın hassas olduğu noktalardan taviz verilmesi anlamında kullanabileceği kaygısında olduklarını söyledi.
Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, "Kıbrıs Türk Halkı'nın egemen devletini elinden alan, 100 bin kişiyi göçmen durumda bırakacak, bir çok Türkü evsiz, tarlasız, bahçesiz bırakacak, Türkiye'nin etkin garantisi sulandırılan" bir planın özü ve ruhunun dengeli olamayacağını belirtti.
Başbakan Talat'a çeşitli eleştirilerde bulunan Eroğlu, asıl üzerinde durulması gereken olgunun adadaki gerçekler olduğunu belirterek, "Eğer Kıbrıs'ta kalıcı ve adil anlaşma isteniyorsa iki devlet, iki halk, iki bölge gerçeğinden hareket edilmeli" dedi.
Başbakan Talat'ın "teslimiyetçi tavrının değişmediği" şeklinde iddiada bulunan Eroğlu, DP'nin ise seyirci durumunda olayları izlediğini öne sürdü.
Eroğlu, bir anlaşmadan sonra AB'a girilmesinden yana olan UBP'nin halkın geleceğini karartacak tavizlere, yanlış adımlara asla göz yummayacağını ve halkla birlikte demokratik mücadele vereceğini ifade etti.
Türkiye Başbakanı'nın açıkladığı "daraltılmış metin" konusunda bilgilendirme isteyen Eroğlu, cumhurbaşkanından ve hükümetten bu konuda bilgi istedi.
Rum tarafından gelen açıklama ve davranışların anlaşma olacağı yönündeki düşüncelerini sarstığını belirten Eroğlu, geçtiğimiz günlerde Güney'de Türkiye takımı ile Rum takımı oynanan maçta sergilenen davranışlara değindi.
LEFKOŞA - İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2004 Pazartesi 18:20:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?