23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Eroğlu: Meşru ve adil bir seçim olmadı

Lefkoşa - Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu, "Bugünkü cumhurbaşkanlığı seçiminin meşru ve adil olmadığını, seçime açık müdahaleler yapıldığını ve halkın, sonucu belli bir seçim atmosferine sokulduğunu" söyledi.

Derviş Eroğlu, UBP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, "Seçmenlerin yüzde 31’inin sandığa gitmeyerek seçimi protesto ettiğini, Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) genel seçimdeki oyunu koruduğunu, ancak seçime katılım oranı düştüğü için bu oranın yüksek görüldüğünü" belirtti.

"Sandığa gidilmeyerek protesto edilenin kendisi değil, dış müdahaleler olduğunu" ifade eden Derviş Eroğlu, "UBP’lilerin genel başkana karşı bir tavrı yoktur" diyerek, istifa etmeyeceğini belirtti.

Seçime katılan tüm adayları ve seçimi kazanan Mehmet Ali Talat’ı kutlayan Eroğlu, "Geçmişte en ufak müdahalelere feryat edenlerin şimdi ses çıkarmamasını" eleştirdi.

Derviş Eroğlu, "Açık müdahalelerin yapıldığı bir seçimin geride kaldığını" ifade ederek, "Gerek Türkiye özel televizyonlarının, gerek devlet televizyonlarının, gerekse büyük medya gruplarının daha önceden cumhurbaşkanını ilan ettiklerini" öne sürdü.


AA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2005 Pazartesi 00:25:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?