19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Eroğlu görevi Denktaş'a iade etti

KKTC’de yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen ve temaslarından olumlu sonuç alamayan Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Derviş Eroğlu, bu görevi Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’a iade etti.

Denktaş’ı ziyaret eden Eroğlu, 21 Ekim’de hükümeti kurma görevini aldığını hatırlatarak, siyasi partilerle yaptığı temaslardan olumlu sonuç alamadığını belirtti ve kendisine olan güveni için Cumhurbaşkanı Denktaş’a teşekkür etti.

Denktaş da Eroğlu’nun hükümeti kuramamasından üzüntü duyduğunu belirterek, yeni bir görevlendirme yapacağını bildirdi.

ABD paraları konusunda meclis araştırması

UBP Parti Meclisi’nde dün yapılan toplantıda KKTC’de dağıtılan ABD paraları konusunda meclis araştırması açılmasının istenmesine karar verilmişti.

"CTP, uzlaşmayı, siyasi hesaplar sonucu reddetti"

Toplantının ardından UBP’den yapılan yazılı açıklamada, UBP’nin Cumhuriyetçi Türk Partisi’ne (CTP) ’halkı rahatlatacak kararların birlikte alınabilmesi için bir öneri paketi’ sunduğu hatırlatılarak, "ancak ne yazık ki CTP, bu tarihi uzlaşma önerisini önyargılı bir tutum ve başka ucuz siyasi hesaplar sonucu reddetmiştir" denilmişti.

’UBP’nin bazı gelişmeleri bilerek Demokrat Parti’ye de (DP) birlikte hükümet kurma önerisi götürdüğü ve yanıt alınamadığı’ kaydedilen açıklamada, ’’UBP’nin tüm kadrolarıyla seçime hazır olduğu ve Parti Meclisi’nin seçim kadrosunun hazırlanmasında genel başkana tam yetki verdiği’’ ifade edilmişti.

LEFKOŞA - AA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2004 Pazartesi 12:20:16
Güncelleme :1 Kasım 2004 Pazartesi 12:32:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?