17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Erol Evcil ömür boyu ağır hapis cezasına çarptırıldı

Beşiktaş Kulübü üst düzey yöneticilerinden aldığı destekle "polis tarafından aranırken" yurt dışına kaçan mafya lideri Alaattin Çakıcı'nın iş ortağı ve Malki cinayetinin azmettiricisi olduğu iddiasıyla yargılanan işadamı Erol Evcil, ömür boyu ağır hapis cezasına çarptırıldı.

Cinayete karıştıkları öne sürülen Burhanettin Türkeş ve Şükrü Elverdi'ye de, aynı ceza verildi.

Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erdoğan Demirağ, 1999 yılından bu yana devam eden davanın kararını açıkladı.

Mahkeme heyeti, sanıklar Erol Evcil, Burhanettin Türkeş ve Şükrü Elverdi'yi, "Nesim Malki'yi tasarlayarak öldürme" eylemine uyan TCK'nın 450.maddesi uyarınca ömür boyu ağır hapis cezasına çarptırdı.

Heyet ayrıca, Erol Evcil'e, tehditle Malki'nin ortağı müşteki Erol Erkohen'deki çek ve senetleri geri alma eğilimi nedeniyle 15 yıl ağır hapis cezası verdi. Bu ceza, daha sonra 12. yıl 6 ay hapis cezasına çevrildi.

Mahkeme heyeti, sanık Burhanettin Türkeş'in, Erkohen'in parasını gasp ettiği için 11 yıl 4 ay 3 gün ağır hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Sanıklar Erol Evcil, Burhanettin Türkeş, Şükrü Elverdi, Mine Sümbül, Ömer Eker, Yusuf İlhan, Hamide Aykaç, İlhan Öztürk, Emin Mengi, Zeki Işıklı, Mücahit Çakal, Ertuna Yaşar, Yüksel Çağlar, Nazlı Canan Yaka ve Ahmet Refik Bulutçu hakkında, "Suç işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak" suçundan açılan davanın, suç tarihi itibariyle ek zaman aşımı süresi dolduğu için ortadan kaldırılmasına da karar verildi.
İSTANBUL
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2004 Cuma 18:19:47
Güncelleme :21 Mayıs 2004 Cuma 18:23:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?