20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Erotik shop vurgunu

Erotik ürünler sattıkları internet sitesi üzerinden Dünya Sağlık Örgütü'nün adını kullanarak dolandırıcılık yapan aralarında bir kadın öğretmenin de bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

Zanlıların, daha önce sattıkları sağlıksız ürünlerin ücretlerini Dünya Sağlık Örgütü'nün iade edeceğine ilişkin mesajlarla müşterileri dolandırdıkları anlaşıldı. Yüzlerce kişi dolandırıldığını anlamasına rağmen, çevrelerinden utandıkları için şikayetçi olmadığı saptandı.

MÜŞTERİLERE MESAJ ATTILAR

Bir ihbarı değerlendiren Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, internet üzerinden dolandırıcılık yaptıkları örgütü izlemeye aldı. K.D. ve F.D. adlı kardeşler tarafından yönetilen örgütün "İstanbul Erotic Shop" adlı internet sitesinde daha önce alışveriş yapan müşterilere mesaj gönderdiklerini ve özel bilgilerini ele geçirdiklerini belirledi.

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ'NÜN ADI KULLANILDI

İnternet sitesine de, "Sayın müşteri, daha önce yapmış olduğunuz alışverişte aldığınız ürün ve ilaçların sahte, kalitesiz olduğundan paranız Dünya Sağlık Örgütü (WHO) emri ile iade edilecektir. Arayın iadenizi yapalım. Aramayanlar iade haklarını kaybedecektir" şeklinde duyuru yayınlayarak, müşterilerin aramasını sağladıkları saptandı.

REFERANS NUMARASI DİYE PARA HAVALE ETTİLER

Bu duyuru ve cep telefonlarına gönderilen mesajlar üzerine daha önce alışveriş yapan müşterilerle bağlantıya geçen örgüt üyelerinin bu kişilerin geçmişte aldığı ürünlere ilişkin detaylı bilgi vermesi üzerine güven sağladığı tespit edildi. İki ayrı bankanın adı verilerek bu bankaların ATM'lerine yönlendirilen müşterilerle telefon görüşmesi yapılıp referans numarası verildiği ancak bu numaranın aslında para miktarı olması nedeniyle bu kişilerin farketmeden örgüte havale yapmasının sağlantığı belirlendi.

100 BİN YTL'DEN FAZLA VURGUN

Havalenin yapılmasının ardından örgüt üyelerinin hesaptan hemen parayı çektiği de anlaşıldı. Bu yolla dolandırılan bir kişinin referans numarasını yanlış yazdığını sanarak 8 kez havale yaptığı ve 6,6 bin YTL dolandırıldığı tespit edildi. Örgüt üyelerinin banka hesaplarının incelenmesi sonucu, yüzlerce kişinin dolandırılarak 100 bin YTL'nin üzerinde vurgun yapıldığı saptandı.

UTANIP ŞİKAYETÇİ OLMADILAR

Bazı müşterilerin ise bir süre sonra dolandırıldıklarını anlamalarına rağmen, erotik ürünler aldıklarının ortaya çıkmasıyla toplumdan dışlanacaklarından korkarak şikayetçi olmadığı öğrenildi. Ancak jandarma ekiplerinin kimlikleri gizli tutulacak müşterilerin bilgisi doğrultusunda soruşturmayı genişleteceği kaydedildi.

KADIN ÖĞRETMEN DE GÖZALTINDA

Örgütün lideri K.D.'nin internet sitesinin merkezi olarak da İstanbul Şişli'de kendisine ait dairenin bir odasını erotic ürünler satan bir mağazaya çevirdiği ve burada aynı zamanda sevgilisi de olduğu öğrenilen ve öğretmenlik yaptığı tespit edilen Ç.G. ve E.E. adlı kadınların çalıştığı belirlendi. Kadınların gelen telefonları yanıtladıkları ve örgütün faaliyetlerine yardımcı oldukları anlaşıldı.

4 İLDE EŞZAMANLI OPERASYON

Delillerin toplanmasının ardından Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, İstanbul, Kocaeli, Manisa ve Antalya'da eşzamanlı olarak gerçekleştirdiği operasyonda 8 kişiyi gözaltına aldı. Ankara'ya getirilerek sorgulanan örgüt üyelerinden 250 adet porno içerikli CD, yüzlerce faturasız erotik ürün, dolandırılan müşterilere ait isim listeleri ve banka bilgileri ele geçirildi. Zanlılar, ifadelerinin alınmasının ardından dün adliyeye sevk edildi.

Vatan
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 11:28:13
Güncelleme :16 Haziran 2010 Çarşamba 04:14:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?