22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Ersun Yanal hakkında soruşturma

Futbol Federasyonu, teşvik primi iddiaları nedeniyle Milli Takım Teknik Direktörü Ersun Yanal hakkında soruşturma başlattı.
Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, gündemden düşmeyen teşvik iddiaları ile ilgili, ’’Futbol Hukuku’’ çerçevesinde soruşturma başlattığını açıkladı.
Federasyondan yapılan yazılı açıklamada, ortaya konan iddialar üzerine, öncelikle Hukuk Kurulu’nun, iddiaları soruşturmakla görevlendirildiği belirtilirken, kurulun, bugün iddialarda adı geçen Ankaragücü Kulübü Başkanı Cemal Aydın, eski yöneticiler Levent Doğan, Aziz Köklü, kulüp müdürü Aslan Gürsoy, futbolcu ismet Taşdemir, kulüp garsonu Ercan ve elinde bazı belgeler bulunduğunu belirten Şahin Ulu’nun ifadelerine başvuracağı ifade edildi.
Vestel Manisaspor’da futbol oynayan Cafer Aydın ve Yılmaz Özlem’in hafta içinde ifadelerinin alınacağı, ardından Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal’ın görüşlerine başvurulacağı kaydedilen açıklamada, ’’Hukuk Kurulu’nun raporu doğrultusunda ve talimatların verdiği yetki çerçevesinde, yönetim kurulumuz nihai karara varacak ve bunu da kamuoyuyla paylaşacaktır’’ denildi.
Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
’’Türk futbolu, geçmiş dönemde maalesef bir kirlenme süreci yaşamıştır. İtiraf niteliği taşıyan açıklamalar, bu kirlenmeyi ortaya koymaktadır. Zaten futbolun değerlerini aşağı çeken bu tür olaylar nedeniyle oluşan kamuoyu baskısı sonucu, geçtiğimiz Temmuz ayında futbolda bir yönetim değişikliğine gidilmiş ve Levent Bıçakcı başkanlığında yeni bir yönetim oluşmuştur.
Şeffaflığı ön planda tutan, her türlü kirlenmenin karşısında duran ve futbolu, kamu vicdanını da rahatsız eden çirkinliklerden arındırmayı hedefleyen yönetim kurulumuz, hiçbir ödün vermeden, üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye kararlıdır, futbol hukuku çerçevesinde yapılabilecek ne varsa onu yapacaktır.’’


CAFER’İN İDDİALARI TARTIŞMA YARATTI

Vestel Manisasporlu futbolcu Cafer Aydın’ın, 2001-2002 yılında, Ersun Yanal’ın da teknik direktörlüğünü yaptığı Ankaragücü’nde, "Yanal da dahil olmak üzere herkes teşvik primi aldı" iddiaları, spor kamuoyunda tartışma yaratmıştı.
Cafer, "bazı insanlar dürüst geçinerek belirli yerlere geliyor. Ben 10 bin dolar teşvik primi aldım. çaycısından teknik adamına kadar herkese değişik miktarlarda para dağıtıldı. O sezon hem Fenerbahçe’yi hem de Galatasaray’ı yendik. Parayı kim gönderdi bilmiyorum ama teşvik priminden hem Ersun Yanal’ın, hem de yöneticilerimizin haberi vardı. Teşvik primi almadığını söyleyenleri dava ederim" diyerek, çarpıcı açıklamalar yapmıştı.
Milli Takım teknik direktörü Ersun yanal ise bu iddialara yanıt vermekte geç kalmamış ve CNN TÜRK’te yayınlanan Santra programında iddiaları "böyle bir para alışverişi içinde hiçbir zaman olmadım. Bunun bazı amaçlarla yapıldığı çok net" sözleriyle yalanlamıştı.

VESTEL MANİSASPOR: "CAFER’İN AÇIKLAMA YAPMASI YANLIŞ’’

İkinci Futbol Ligi (A) Kategorisi’nde yer alan Vestel Manisaspor’da profesyonel futbol şubesi sorumlusu Semih Vardarer, futbolcuları Cafer’in, Ankaragücü’nde oynadığı dönemde teşvik primi aldıkları biçiminde açıklama yapmasını doğru bulmadıklarını kaydetti.
Vardarer, Cafer’in faal futbolcu olduğuna dikkat çekerek, söz konusu açıklamaların kulüpten onay alınmadan yapıldığını belirtti.
Cafer’in davranışını ’’kabul edilebilir bulmadıklarını’’ vurgulayan Vardarer, şöyle konuştu:
’’Söylemlerin Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal hakkında olması da bir talihsizliktir. Kulüplerin Futbol Federasyonu’na karşı sorumlulukları vardır. Bizim futbolcumuz bu kuralları hiçe saymıştır. Etik olarak yanlış yapmıştır. Faal olarak top oynayan bir futbolcu bu yanlışlığa düşmemeliydi. Cafer, bu açıklamaları yaparken kulüp yönetiminden izin almamıştır. Bu konuyu yönetim kurulu toplantımızda masaya yatıracağız.’’ Kulüp Asbaşkanı Arif Koşar da futbolculara konuşma yasağı getirdiklerini, konuyu yönetim kurulu toplantısında ele alacaklarını bildirdi.
Diğer yandan, hava koşullarının elverişsiz olması nedeniyle Mardinspor maçının ertelenmesinin ardından Manisa’ya dönen siyah-beyazlı ekip Tarık Almış Tesisleri’nde çalışmalara başladı.
Ankaragücü’nde oynadığı dönemde teşvik primi aldıkları yönünde gazetelere açıklama yaptığı belirtilen Cafer, antrenmanda neşeli hareketleri ile dikkat çekti. Cafer ile yine Ankaragücü’nden gelen Yılmaz, antrenman sonrasında gazetecilere açıklama yapmaktan kaçındı.
Vestel Manisaspor Teknik Direktörü Levent Eriş, bu konunun kendilerini ilgilendirmediğini belirterek, ’’Bizim tek düşündüğümüz şey Süper Lig’e yükselmektir. Konunun tüm tasarrufu yönetim kuruluna aittir. Biz Mersin İdmanyurdu maçına endekslendik’’ dedi.

"ANKARAGÜCܒNÜ KÜÇÜK DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Ankaragücü Kulübü Yönetim Kurulu, dün özel bir televizyon kanalındaki spor programında, kulüpleri ile ilgili yayının gerçeğe aykırı ve küçük düşürmeye yönelik olduğunu ileri sürerek, tepki gösterdi.
Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada, 95 yıldır Türk sporuna büyük hizmetlerde bulunan Ankaragücü Kulübü’ne yapılan karalama kampanyasına karşı her türlü yasal hakların sonuna kadar kullanılacağı ifade edilerek, şöyle denildi:
’’Sporcularımızın şahsiyet ve karakterlerinden en ufak bir şüphemiz olmamasına rağmen konu kulübümüzce oluşturulan bir komisyon marifetiyle çok yönlü olarak soruşturulmaya başlanmış olup, sonucu ayrıca bildirilecektir.’’

ŞEN VE SOYKÖK’ÜN TEPKİSİ

Futbol menajerleri Mehmet Şen ve Mehmet Soykök de konuyla ilgili haberlere tepki göstererek, yasal yollara başvuracaklarını söylediler.
Futbolcu Cafer Aydın’ın ifadelerinde Ankaragücü’ne verildiği iddia edilen teşvik primi ile ilgili hiçbir ilişkilerinin bulunmadığını belirten Şen ve Soykök, ’’Kamuoyu önünde bizi küçük düşürmeye yönelik bu asılsız ifadeyi kınar, Cafer Aydın hakkında yasal işlemlere derhal başlayacağımızı beyan ederiz’’ denildi.
..
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2005 Pazartesi 15:43:25
Güncelleme :22 Şubat 2005 Salı 01:09:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?