17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Eruygur'dan irtica uyarısı

Jandarma Genel Komutanlığı görevini devreden Orgeneral Şener Eruygur, "Eğitim Birliği Yasası’nı Anayasal güvence altına alıp, yasal olarak icrası pekala mümkün iken, dini eğitim adı altında gerçekleştirilen maksatlı ve yasadışı faaliyetlere karşı duyarsızlık ve mücadelede etkisizlik anlaşılır gibi değildir" dedi.

Orgeneral Eruygur, Jandarma Komutanlığı görevini, Komutanlık Ek Karargah Binası’nda düzenlenen törenle, Orgeneral Fevzi Türkeri’ye devretti.

Orgeneral Eruygur, törende yaptığı konuşmada, Yüce Önder Atatürk’ün çok veciz şekilde belirttiği gibi Jandarma’nın bir "Kanun Ordusu" olduğunu ifade ederek, "Görev ve yetkilerini yasalardan alan Jandarma Teşkilatı, sırf vazifesini yerine getirdiği için zaman zaman bölücülerin, demokrat kimliği kendine siper eden kötü niyetli kişilerin ve yüce din duygularını sömürerek çıkar sağlayanların haksız ve bilinçli tavizlerine maruz kalmıştır" dedi.

Bu tavizlerin, devleti güçsüz kılmayı amaçlayan örgütlü bir azınlık tarafından gerçekleştirildiğinin açık olduğunu söyleyen Orgeneral Eruygur, şöyle devam etti:

"Çoğunluğun sessiz ve duyarsız kalmasından cesaret bulan ve yararlanan bu maksatlı kişiler, Türkiye’yi bölmeyi, yıkmayı hedefleyen dış güçlerle işbirliği yapmakta ve laik düzene karşı faaliyetlerini planlı bir şekilde sürdürmektedir. Eğitim birliği yasasını anayasal güvence altına alıp, yasal olarak icrası pekala mümkün iken dini eğitim adı altında gerçekleştirilen maksatlı ve yasadışı faaliyetlere karşı duyarsızlık ve mücadelede etkisizlik anlaşılır gibi değildir. Bu yüzdendir ki, yasaları uygulamakla görevli olanlar, maksatlı bir şekilde din düşmanlığı ile suçlanabilmektedir.

Keza tekkelerin, zaviyelerin kapatıldığı, bu işlevin güvence altına alındığı bir ülkede, tarikatların kol gezmesini, siyasal yaşamımızı etkilemesini, ülkemizde giderek artan olumsuz kıyafet zorlamalarını ve manzaralarını, milli birliğimize karşı açıkça saldırıları nasıl açıklayabiliriz?"

Cumhuriyet’in kuruluş yıllarındaki, Atatürklü yıllardaki heyecanı tekrar yaratmaya, kendimize güvenmeye, devletimizin güçlü ve milletimizin büyük olduğunu bilmeye ne kadar ihtiyacımız olduğunu yurtseverler kısa sürede anlayacaktır."
ANKARA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2004 Perşembe 23:27:08
Güncelleme :27 Ağustos 2004 Cuma 12:59:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?