23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Erzik: Hedef tahtasına döndüm

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, son günlerde haksız eleştirilere maruz kaldığını ifade ederek, Galatasaray ve Beşiktaş maçlarının yurtdışında oynanmasını İngiltere ve İtalya’nın siyasi iradesi ile gerçekleştiğini söyledi.

UEFA’nın Galatasaray ve Beşiktaş maçları ile ilgili almış olduğu kararla terörün ekmeğine yağ sürdüğünü belirten Erzik, "Bu kararı kınıyorum, fakat şu an içi yapılabilecek birşey yok" dedi.
UEFA toplantısı için Frankfurt’da bulunan Şenes Erzik İHA’ya yaptığı özel açıklamada, Galatasaray ve Beşiktaş maçlarının Türkiye dışına alınmasının oldu bittiye getirildiğini belirterek, "Bu karar terörün ekmeğine yağ sürmüştür. Bu kararı kınıyorum, fakat şu an için yapılabilecek bir şey yok. Bir takım kişilerin hedef tahtasına konuldum, haksızca eleştirildim. Bunların hiçbirisini hak etmedim. Çünkü bu karar acil konsey kararıdır. Bu karar alınırken normal olarak bizim fikrimizinde sorulması gerekirdi fakat tarafsızlık ilkesi uyarınca bu kurulun dışında bırakıldık. Buna rağmen lobi çalışması yaptık fakat netice elde edemedik" dedi.

"Hükümet elinden geleni yaptı"

UEFA Yönetimi’nin bu kararda etkisiz kaldığını kaydeden Erzik, İngiliz ve İtalyan lobisinin kararın alınmasında etkili olduğunu belirtti.

Erzik, "İtalyan Başbakanı Berlusconi isteseydi bu işi çözerdi. Her şey göründüğü gibi değil. Hükümetimizi tebrik ediyorum. Özellikle sayın Başbakan Tayyip Erdoğan’ın bu konudaki çalışmaları takdire şayandır. Kendisi bizzat UEFA’daki tüm yetkilileri arayıp bu tuzağa düşmemelerini istemiştir. Alınan bu kararla teröre adeta pirim verilmiştir. Çünkü terörün amacı zaten insanları sindirmekti bunda da başarılı oldular. Türkiye’de bir takım kalemler haksız olarak bizi ağzına doladı. Oysa bu iş kurallar çerçevesinde yapılır. Bizim UEFA’da as başkan olmamız Türkiye’yi kayırmamız manasına gelmemeli. Tabiki Türkiye’mize haksızlık uygulanırsa savunuruz. Ama bu konuda dikkatli olmak zorundayız. İş öyle herkesin zannettiği gibi kolay bir iş değil. Bunu açık ve net söylüyorum. Bu karar siyasi bir karardır. Sonunda spora bile siyaset bulaştırıldı" şeklinde konuştu.

"İki yüzlü davranıyorlar"

Bazı ülkelerin ülke siyaseti gereği iki yüzlü bir politika izlediğine dikkat çeken UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, "Ülkemizde esen terör havası şimdi İngiltere’de esmektedir. Eğer İngiltere’de terör olayı olursa UEFA mutlaka ve mutlaka buradaki maçların yerlerini de değiştirmek zorunda. O zaman kendileri bizim pozisyonumuza düşerler ve halimizden anlarlar. Bu kararla hem Türk turizmine balta vurulmuş hemde Türkiye’nin imajı zedelenmiştir. Oturdukları koltuklardan Türkiye’ye gitmeyin telkinlerinde bulunan ve ertesi gün dost ülkeyiz imajı veren üst düzey yetkilileri insaflı olmaya devet ediyorum" diyerek kararın siyasi olduğunu bir kez daha yineledi.

"Juventus tarihe geçerdi"

Juventus’un büyük bir imkanı elinden kaçırdığını ifade eden Erzik "Türkiye’de terör havası yok, bütün kulüplerimiz çıkıp maçlarını oynuyorlar. Her gün yüzlerce turist ülkemize gidiyor. Juventus bir günlüğüne dahi olsa o maça gitmeliydi. Türkiye’nin emniyet güçleri onları en iyi şekilde ağırlardı. Juventus lobi yapıp bu kararı aldırdı. Eminim ki onlarda pişmandırlar. Fakat iş işten geçti. Türkiye’ye gitselerdi Fair Play ödülünü alıp tarihe geçerlerdi" dedi.

"Revizyon şaşırttı"

Türk futbolunun son dönemleriyle ilgili de değerlendirmeler yapan Şenes Erzik, Türkiye’nin her zaman uluslararası müsabakalarda takımlarının arkasında beraberlikle hareket etmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Türk futbolunda bir düşüş olduğuna inanmadığını ve son Letonya maçı sonrasında kamuoyunda böyle bir hava oluştuğunu söyleyen Erzik "Buna düşüş değilde duraklama devri desek daha doğru olur. Eminim ki Federasyon Başkanı ve diğer yetkililer bir araya gelip nerede hata yapıldığını düşüneceklerdir. Kadroda revizyona gidiliyor gençlere daha çok imkan tanınacak bunlar sevindirici gelişmeler. Eminimki bu duraklama dönemi kısa sürede sona erecek ve Türk futbolu hak ettiği yere yeniden gelecektir" dedi.

OSMAN SAKA-FRANKFURT (İHA)
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2003 Salı 00:00:02
Güncelleme :2 Aralık 2003 Salı 14:26:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?