18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Erzincan Üzümlü'de namaz yasağı tartışması

Erzincan'ın Üzümlü İlçesi'nde, Belediye Başkanı Ensari Sürücü'nün, mesai saatleri içerisinde namaz kılınmasını yasakladığı yönündeki iddiaların basında yer alması, ilçenin gündem konusu oldu.
Belediye Başkanları Semineri'ne katılmak üzere Antalya'da bulunan Üzümlü Belediye Başkanı Ensari Sürücü'nün, bu şekilde bir beyanat verdiğine inanmadıklarını ifade eden belediye işçileri, "Böyle bir yasak olacağına inanmıyoruz. Böyle bir yasak konulsaydı, bizim haberimiz olurdu" görüşünde birleşti. 104 işçinin çalıştığı Üzümlü Belediyesi'nin Temizlik İşleri Müdürlüğü işçilerinden Muammer Polat, 'Namaz Yasağı' haberini basından öğrendiğini belirterek, "İstirahat saatlerinde isteyen namazını kılar, isteyen çayını içer. Bu saatlerin dışında ben de namaz kılınmasına, mesainin çalınmasına karşıyım" dedi.
Belediyenin su kanalı inşaatında görev yapan işçilerin ekip sorumlusu Muhlis Canbaba ise, Başkan Sürücü'nün böyle bir yasak koyduğuna inanmadığını ifade ederek, "Eğer böyle bir yasak konulsaydı, ekip sorumlusu olarak benim bilgim olurdu. Şu ana kadar bana böyle bir emir verilmedi. Zaten öğle namazı, öğle istirahatine denk geliyor. İkindi namazında da şimdiye kadar hiçbir problem olmadı. Arkadaşlarımız, namaz vakitlerinde namazlarını kılıyorlar" diye konuştu. Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren İsmail Karatepe ve Osman Devran isimli işçiler de Belediye Başkan Ensari Sürücü'nün bu şekilde bir yasak koyacağına inanmadıklarını ifade etti.
ERZİNCAN - İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2004 Pazartesi 16:24:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?