18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Esad barış planını kabul etti

Güney Kore'de yapılan Güvenlik Zirvesi'nde yaptırımların konuşulduğu Suriye'de iki kritik gelişme yaşandı. Suriyeli askerler muhalif gruplarla çatışmak için Lübnan'a girerken, BM ve Arap Birliği'nin Suriye temsilcisi Kofi Annan'ın 6 maddelik planının kabul ettiklerini açıkladı.

Suriye, Annan'ın planını kabul etti

Suriye'nin, BM ve Arap Birliği'nin Suriye temsilcisi Kofi Annan'ın planını kabul ettiği bildirildi.

Annan'ın sözcüsü Ahmed Fevzi, Suriye hükümetinin, ülkedeki kanlı çatışmaları sona erdirmek amacıyla hazırlanan 6 maddelik planı kabul ettiğini belirtti.

Fevzi, Suriye'nin cevabını mektupla ilettiğini söyledi.

Annan'ın planı, yaralıların tahliyesi ve insani yardımların ulaştırılması için Suriye güçlerinin günde iki saat ateşkes uygulamasını ve siyasi çözüm için kapsamlı görüşmeler yapılmasını içeriyor.

BM Sözcü Yardımcısı Eduardo Del Buey de Suriye hükümetinin, Annan planına resmen cevap verdiğini, Annan'ın Suriye hükümetinin cevabını incelediğini açıklamıştı.

Suriyeli askerler Lübnan'a girdi

Suriye ordusuna bağlı askerlerin bugün kuzey Lübnan'a girdiği ve buraya sığınan muhalif gruplarla çatıştığı bildirildi. Lübnanlı görgü tanıkları, Suriye askerlerinin bölgede bir çiftçik evini de kullanılmaz hale getirdiğini aktardı.

Lübnan'ın El Kaa sakinlerinden Abu Ahmed (63), "35 kişiden fazla Suriyeli asker sınırı geçti." dedi. Ahmed, Suriyeli askerlerin bölgedeki evlere zarar verdiğini de söyledi.

Başkan bir bölge sakini ise Suriyeli askerlerin bir kısmının zırhlı araçlarla geldiğini ve Suriyeli muhalif gruplarla çatıştığını ifade etti. Suriye askerlerinin roket atar ve ağır makineli tüfeklerle ateş açtığı kaydedildi.

 

AA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2012 Salı 13:50:31
Güncelleme :27 Mart 2012 Salı 14:05:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?