30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Esad’a enişteden darbe planı

Alman Die Welt Gazetesi, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın eniştesi Asıf Şevket’in kendisini devirmek için darbe planladığını öne sürdü.

Gazeteye göre, Esad’ın ablası Büşra ile evli olan Asıf Şevket, aynı zamanda Suriye istihbaratının başında. Asıf Şevket’in, Mart ayındaki Arap Birliği toplantısı döneminde bir grup subayla darbe girişimi planı yaptığı öne sürüldü. Haberi, Alman ve yabancı istihbarat örgütlerine dayandıran gazete, darbe planı yüzünden Asıf Şevket ile aralarında radikal İslami gruplarla bağlantısı bulunan 100 kadar istihbarat subayının tutuklandığını yazdı.

Beşar Esad, Hizbullah’ın terör planlayıcısı İmad Mugniye ile buluşmasından sonra bu plandan haberdar oldu. ABD’nin bir numaralı düşmanları arasında yer alan Mugniye, 12 Şubat’ta Şam’da uğradığı bombalı saldırıda ölmüştü. Mugniye’ye yönelik suikastte Asıf Şevket ve adamlarının parmağı olup olmadığı bilinmiyor. Asıf Şevket’in bir süredir ev hapsinde tutulduğuna dair iddialar mevcuttu. Şevket’in adı Lübnan’ın eski Başbakanı Refik Hariri suikastine de karışmıştı.

....
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2008 Pazar 06:24:02
Güncelleme :8 Haziran 2008 Pazar 06:25:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?