19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Eşcinsellerden, TBMM çıkarması

Eşcinseller, Türk Ceza Kanunu (TCK) Tasarısı hakkında görüşlerini bildirmek ve taleplerini Meclis Adalet Komisyonu üyesi milletvekillerine iletmek için TBMM’ye geldiler.

Çeşitli eşcinsel örgütlerine mensup yaklaşık 15 kişi, saat 11.30’da Dikmen Kapısı’ndan Meclis’e girdiler. Arama yapılarak içeri alınan eşcinseller, yaklaşık bir saat CHP’li Orhan Erarslan ile görüştüler. Çıkışta gay ve lezbiyenleri temsilen birer kişi ortak basın açıklaması yaptı. Açıklamada, eşcinsellerin TCK Tasarısı hakkındaki görüş ve önerilerinin Adalet Komisyonu’na iletildiği belirtildi. Tasarıda eşcinsel örgütlerinin bazı taleplerinin yer aldığı ancak hala bir takım eksiklerin de bulunduğu ifade edilerek, bunların değiştirilmesinin istendiği kaydedildi. Basın açıklamasında eşcinseller taleplerini şöyle sıraladılar:

"Eşcinsellere yönelik gasp, saldırı, yaralama, cinayet vb. suçlarda haksız tahrik indiriminin uygulanmasının önüne geçilsin. Soykırım hallerinin tanımlandığı Madde 79 ve İnsanlığa Karşı Diğer Suçları düzenleyen Madde 80’e ’cinsel yönelim’ ve ’cinsel kimliği’ ifadelerinin eklenmesini istiyoruz. 1996’da travestilere yönelik operasyonun soykırım olduğunun yasalarca tanınmasını istiyoruz. Madde 18’in 3. fıkrasına ’cinsel yönelim’ ve ’cinsiyet kimliği’ ifadelerinin eklenmesini istiyoruz. Kişilerin kendi rızası ile cinsel ilişki kurabilme yaşının 15’e indirilmesini talep ediyoruz".

Açıklamada, ayrıca Orhan Erarslan’ın kendilerine ’Taleplerinizi tasarı Genel Kurul’da görüşülürken anlatacağım’ dediği belirtildi. Eşcinseller, bir soru üzerine AK Parti’li milletvekilleri ile de görüşmek istediklerini kaydettiler. Grup basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

ANKARA-(İHA)
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2004 Pazartesi 14:28:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?