20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Eşcinsellerden Vakit'e dava

Kaos Gay ve Lezbiyen Kültürel Araştırmalar ve Dayanışma Derneği Vakit Gazetesi'ne "Üskül’ün tercihi sapıklardan yana" başlıklı haberinden ötürü tazminat davası açtı.

Gazetenin yazarlarından Sedat Arseven hakkında da "hakaret nedeniyle ceza davası açılması istemli" Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

Kaos GL tarafından "Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma" adıyla düzenlenen toplantıya TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül ve komisyonun CHP ve DSP'li üyeleri de davet edilmişti.

Toplantıya CHP ve DSP’li üyeler katılmamayı tercih ederken, Üskül katılarak bir konuşma yapmıştı. Üskül, eşcinsellerin toplantısına katıldığı için birçok çevreden eleştiri alırken Vakit Gazetesi’nin 21 Mayıs 2008 tarihli sayısında, “Üskül’ün tercihi sapıklardan yana” başlıklı haber ve Serdar Arseven imzalı “Dönmelere teminat veren bir Ak Partili” başlıklı köşe yazısı ile de eleştirilmişti.

Dernek tarafından Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na yapılan suç duyurusunda, "dava konusu haberin içeriği, cinsel yönelimi farklı olan ve bu nedenle toplumsal ayrımcılığa uğrayan bir grubu sapık olarak göstererek kişilik haklarını ihlal etmekte, aşağılayarak topluma hedef olarak göstermektedir. Yazıda geçen dönme, cinsel sapık, şey ne (i.ne anlamında) son derece rahatsız edici, bir grubu hedef alan, aşağılayıcı hakaretamiz sözlerdir. Haber, basın hukukunun öngördüğü özle biçim arasındaki denge, kamu yararı ve gerçeklik unsurları açısından hukuka aykırıdır" denildi.

anka
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 18:33:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?