17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Eski Bakan Vural: Raylar bu hızı kaldırmaz

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ulaştırma eski Bakanı Oktay Vural, Sakarya’da meydana gelen tren kazası ile ilgili yaptığı değerlendirmede rayların an fazla 74.8 kilometre hızı kaldıracağını söyledi.
Vural, Sakarya’nın Pamukova İlçesi yakınında meydana gelen tren kazası ile ilgili MHP Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı düzeledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın soru soran gazetecileri azarlamasını eleştiren Vural, "Biz onun tebası mıyız? Bilgi edinme herkesin hakkı. Bunlar kendilerini kral mı zannediyor. Asıl kazaya uğrayan bu siyaset anlayışı olmuştur" dedi. Kazanın ardından hemen yol yapım çalışmalarına başlanılmasının yanlış olduğunu kaydeden Vural, "Olay başlangıç yerinin tespit edilmesi gerekir. Bu, suçluların ortaya çıkması açısından önemlidir" dedi. Makinistleri de savunan Vural, kazanın, hız limitinin 130 olduğu yerde meydana geldiğini söyledi. Vural, "Makinistleri suçlamak Sayın Bakanın vicdanının rahatsızlığının nedeni midir?" dedi. Başbakan Erdoğan’ın hızlandırılmış tren açılışındaki ’Geçmiş dönemlerde hiçbirşey yapılmadı’ sözlerine atıfta bulunan Vural, "Elbette yapılanlar yeterli değil. Bu TCDD çalışanlarına bir hakarettir" dedi. Olayla ilgili tahkikatın başlatıldığını hatırlatan Vural, "Böyle birşey görülmemiş. Tahkikata konu olan kendileri. Bağımsız bir denetim olması gerekiyor. Sayın Bakanın kendi kurduğu ekip kendisini inceleyecek. Bu olmaz. Bunun için Devlet Denetleme Kurulu devreye girmelidir" diye konuştu.
Vural, kazanın ardından siyasilerin yaptığı açıklamaları ’siyasi rant’ olarak nitelendiren Başbakan Erdoğan’a cevap vererek, "Biz böyle bir kazayı siyasi rant yapmayız. Bizim siyaset anlayışımızda ölülerin üzerinde siyaset yapmak yoktur. Asil siyasi rant yapanlar, ’Yepyeni yapıyoruz’, ’Bizden öncekiler hiçbirşey yapmadı’ anlayışı içinde olanlardır. Asıl kaza geçiren bu zihniyettir" dedi. Kaza sonrası ölü sayısı ile ilgili yapılan çelişkili açıklamalara da değinen Vural, "İki kurum arasında koordinasyon sağlayamayan bir hükümetin yönetim acizliği ortaya çıkmıştır" dedi.
İstanbul-Ankara demiryolu hattının en fazla 74.8 kilometre hızı kaldıracağını belirten Vural, bunun üzerindeki hızı kaldırabilmesi için vagonların oynar başlıklı olması gerektiğini ancak mevcut trenlerin böyle bir özelliklerinin olmadığını ifade etti. Vural, bazı TCDD çalışanlarının hızlı tren ile ilgili sıkıntılarını dile getirdiklerini ancak bunu dile getirenler üzerinde yönetimin baskı kurduğunu öne sürdü.
ANKARA - İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2004 Cumartesi 20:03:13
Güncelleme :24 Temmuz 2004 Cumartesi 20:05:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?