27
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Eski bakanın akrabasını kaçırdılar!

Diyarbakır'da Devlet eski Bakanı ve DP Genel Başkan Yardımcısı Salim Ensarioğlu'nun akrabası olduğu belirtilen lise öğrencisi 16 yaşındaki Yaman Ensarioğlu, 10 gün önce kaçırıldı. Ailesinden 300 bin TL fidye isteyen zanlılar, parayı alamayınca genci tabancayla vurarak öldürüp cesedini yol kenarındaki tarlaya attılar. Gencin cesedi dün akşam bulunurken, ailesi yasa boğuldu. Güvenlik güçleri, fidyeci katilleri arıyor.

OKS sınavında iyi bir derece elde ederek Diyarbakır İMKB Anadolu Lisesi'ni kazanan 16 yaşındaki Yaman Ensarioğlu, önceki hafta pazar günü gittiği Yenişehir semtindeki dersanenin önünden kaçırıldı. Zanlılar, kaçırdıkları gencin telefonunu kullanarak temizlik şirketi sahibi babası Mahmut Ensarioğlu'nu arayıp 300 bin TL fidye istedi. Bunun üzerine aile, durumu polise bildirdi. Aradan geçen zamanda parayı alamayan zanlılar, genci tabancayla vurarak öldürdükten sonra cesedini merkeze bağlı Güzelköy yakınlarında yol kenarındaki bir tarlaya attı.

Dün akşam tarlada ceset gören vatandaşların ihbarı üzerine güvenlik güçleri bölgeye gitti. Ceset bulunduğunu öğrenen gencin ailesi de olay yerine geldi. Cesedin oğulları Yaman Ensarioğlu'na ait olduğunu teşhis eden ailesi, sinir krizleri geçirdi. Diyarbakır Araştırma Hastanesi morguna kaldırılan gencin tabanca ile vurularak öldürüldüğü belirlendi. Yaman Ensarioğlu'nun cenazesi bu sabah erken saatlerde gözyaşları arasında asri mezarlıkta toprağa verildi. "Yiğitim gitti" diye feryat eden baba Mahmut Ensarioğlu, "Fidan gibiydi. Katilleri bir an önce bulunup adalete teslim edilsin" dedi. Bir yıl önce Boztay olan soyadlarını Ensarioğlu olarak değiştirdiği belirtilen Mahmut Ensarioğlu, DP Genel Başkan Yardımcısı Salim Ensarioğlu ile dedeleri tarafından akraba olduklarını söyledi.

RAP GÖSTERİSİ YAPACAKTI
11. sınıf öğrencisi Yaman Ensarioğlu'nun, 31 Mart'ta okuduğu Diyarbakır İMKB Anadolu Lisesi'ndeki bir etkinlikte rap dansı yapacağını belirten öğretmenleri "Çok uyumlu, çalışkan ve sosyal yönü güçlü bir çocuktu. Saygılıydı ve hepimiz onu çok seviyorduk. Çok üzgünüz" dediler.

İPUÇLARI TELEFONDA
Jandarma ve polis ekipleri, olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlattı. Zanlıların, aileyle temasa geçmek için öldürülen gencin telefonunu kullandığı belirtilirken, halen kayıp olan telefonun sinyallerinden zanlılara ulaşılmaya çalışılıyor.

Habertürk
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 15:24:57
Güncelleme :24 Mart 2009 Salı 15:35:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?