30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Eski Başbakan'a 2 yıl hapis!

Tayland Yüksek Mahkemesi, eski Başbakanı Thaksin Şinawatra'yı, kamu ihalelerinde yolsuzluk yaparak eşinin arsa satın almasını sağladığı için 2 yıl hapis cezasına çarptırdı. 

9 hakimin kararını açıkladığı davada yargılanan Şinavatra'nın eşi Poiaman 7'ye 2 suçsuz bulundu. Aynı jüri, 2003 yılında başkent Bangkok'un merkezinde eşinin 5.3 hektarlık arsayı satın almasına izin veren eski Başbakanı, görevini suistimal suçundan 5'e 4 iki yıl hapis cezasına çarptırdı.

Jüri heyeti başkanı Seaksan Bangsombum ayrıca, Poiaman Şinavatra'nın Ratchadaphisek Road yolu üzerindeki arsanın devlete iade edilmesi ve paranın Poiaman'a geri ödenmesine karar verdi.

Bu arada, Şinavatra çifti davanın karar duruşmasında yer almadı. Poiaman'ın geçtiğimiz Ağustos ayında vergi kaçakçılığı yaptığı için 3 hapse mahkum edilmesinden sonra ülkeden ayrılan Şinavatra çifti Londra'da yaşıyor.

Saeksan ise Şinavatra'nın en kısa sürede iadesi için gerekli işlemlerin yapılacağını söyledi. Şinavatra'nın kararı temyiz hakkı bulunuyor.

2006 yılı Eylül ayında, yolsuzluk suçlamalarının ardından kansız bir askeri darbe ile iktidarını kaybeden Şinavatra, daha önce birçok davada yargılanmasına rağmen ilk kez suçlu bulunarak, hapis cezasına çarptırıldı.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 14:42:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Gökhan IP: 88.240.68.xxx Tarih : 21.10.2008 17:24:21

Vatanına hainlik edenler galiba hep İngiltere de yaşıyor.Eski başbakanlar,belediye başkanları halkını dolandırıp İngiltere de lüks içinde yaşıyorlar ama şerefsiz olarak.....