19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Eski DEP'lilerden yeni parti

Bir süre önce serbest bırakılan eski DEP milletvekilleri Leyla Zana, Hatip Dicle, Orhan Doğan ve Selim Sadak yeni bir siyasi oluşum için girişimde bulunacaklarını açıkladılar.

Demokratik Toplum Hareketi olarak başlatılan girişimde DEHAP, HADEP, HEP ve ÖTP’nin eski ve yeni yöneticileri de destek verdi.

Ahmet Türk’ten eski DEP’lilere destek

Ortak basın toplantısında konuşan HEP eski Genel Başkanı Ahmet Türk, "Türkiye’nin ve Kürt demokratik siyasetinin dün olduğu gibi bundan sonraki sürecinde de önemli ve saygın bir rol oynayacağına inandığımız DEP’li dört milletvekili arkadaşımızın bir süre önce bu harekete ilişkin yaptıkları açıklamanın doğruluğuna inanıyoruz. Bu arkadaşlarımızla birlikte yürüme kararlılığında olduğumuzu kamuoyuna açıkça deklare ediyoruz" dedi.

"Değişime ayak uyduruyoruz"

Türk, "yeni harekerin eskilerden farkı ne olacak?" sorusuna, "değişime ayak uyduruyoruz. AB’yi kucaklayacak bir siyasal mantık için biraraya geliyoruz" yanıtını verdi.

Türkiye’nin demokratikleşmesini isteyen her aydın ve demokrata ihtiyaçları olduğunu söyleyen Türk, toplumun her kesiminden katkı beklediklerini vurguladı.

Kürt meselesini öne çıkaracağız

Türk, kurulacak yeni siyasi partinin etnik temele dayalı olup olmayacağı sorusuna ise Ahmet Türk, Türkiye’nin buna ihtiyacı yok yanıtını verdi ama Kürt meselesini de öne çıkaracaklarını söyledi.

Demokratik Toplum Hareketi’nin ne zaman hayata geçeceği henüz belli değil. Ama DEHAP kısa süre içinde kendini fesh edecek, yeni girişime katılacak.
CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2004 Çarşamba 16:11:16
Güncelleme :3 Kasım 2004 Çarşamba 16:18:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?