17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Eski DEP'lilere suç duyurusu

Dört eski DEP milletvekilinin tahliye sonrası yaptıkları mitinglerle ilgili olarak suç duyurusunda bulunuldu.

Emniyet Genel Müdürlüğü sözcüsü Ramazan Er, mitinglerin yapıldığı illerdeki emniyet müdürlüklerinin suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

DEHAP yöneticileri, mitinglere katılanlar ve burada konuşma yapan eski DEP’li Leyla Zana, Hatip Dicle, Selim Sadak ve Orhan Doğan hakkında yapılan suç duyuruları:


Yasadışı örgüt lehine slogan atmak


Yasadışı örgüt lehine pankart açmak


Siyasi Partiler Yasası ve Seçim Kanunu’na göre, bir siyasi parti mitinginde sadece Türkçe propaganda yapılabileceği halde Kürtçe propaganda yapmak


Trafik Kanunu ve Toplantı Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etmek
Suç duyurusu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na da bildirildi.

Leyla Zana, PKK/KONGRA-GEL’e ateşkes çağrısı yapmıştı

Tahliye olduktan sonra Güneydoğu turuna çıkan dört eski siyasi, DEHAP mitinglerinde halkın karşısına çıkmışlardı.

Güneydoğu gezisi kapsamında Diyarbakır, Batman, Siirt, Bitlis, Şırnak ve Van illerine giden eski DEP’liler, buralarda terör örgütü PKK’ya verdikleri ‘ateşkesi uzatın’ mesajıyla tepki çektiler.

Diyarbakır’da geçtiğimiz haziran ayında yapılan DEHAP mitinginde konuşan Leyla Zana, konuşmasına Kürtçe başlamış ve PKK/KONGRA-GEL’e ‘en az altı ay ateşkese devam etmesi gerektiği’ çağrısında bulunmuştu.

Genelkurmay İkinci Başkanı Başbuğ, dün eski DEP’lileri eleştirmişti

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, dün yaptığı basını bilgilendirme konuşmasında, eski DEP’li milletvekillerinin düzenlediği siyasi amaçlı gezileri ve mitinglerde resmi dil dışında bir dil kullanmalarını eleştirmişti.

Başbuğ, "DEP’li milletvekilleri, bölücü terör örgütünün eylemlerini altı ay daha durdurmalarını önerebilmişler, bir anlamda bürokrasideki tereddütlerden yararlanmışlardır. Bu konulara ilişkin hukuki mevzuatın, idare tarafından uygulanmasında bazı eksikliklerin olduğu düşünülmektedir" demişti.

Miting turunda şehit ailesini de ziyaret ettiler

Eski DEP’lilerin mitinglerinde sık sık Abdullah Öcalan lehine sloganlar atılmış, siyasi mesajlar verilmiş ve kanuna aykırı şekilde Kürtçe konuşmalar yapılmıştı.

Eski DEP’liler, Güneydoğu gezileri kapsamında Batman’da bir şehit ailesini ziyaret etmiş ve bu ani ziyaret için “olayı marjinalleştirmek yanlısı değiliz, halkın nabzını tutuyoruz” mesajı vermişlerdi.
ANKARA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2004 Cuma 15:06:46
Güncelleme :10 Temmuz 2004 Cumartesi 02:28:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?