20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Eski eşe dayak: 200 YTL

Çocuk doktoru Tahsin Turgut, altı yıl önce boşandığı M.K’yı iki çocuğunun gözleri önünde, sokak ortasında dövdü. Dövdüğü eşine, "Kanun bana ne yapabilir? Mahkemeye gitsen ne olur?" diyen doktor, 200 YTL para cezasına çarptırıldı.

BİR devlet hastanesinde sağlık teknikeri olarak çalışan M.K. ile 1992 yılında evlendiği Doktor Tahsin Turgut, 2002 yılında geçimsizlik nedeniyle boşandı. Biri 11, diğeri dokuz yaşında olan çocuklarının veláyeti anneye verildi. 2006 yılında bir gün M.K. hastalanan çocuklarını muayene için kocasının çalıştığı hastaneye bıraktı. M.K.’nın ve olaya tanık olan çocukların anlattığına göre, Tahsin Turgut akşam saat 20.00’de eski eşinin evine gitti. Ancak trafik nedeniyle yolda kaldığı için geciken M.K., 45 dakika sonra geldi. Öfkelenen Tahsin Turgut, apartmanın girişinde çocuklarının gözü önünde M.K.’yı dövdü ve küfürler savurup hakaret etti. Eli kanayan M.K., polis çağıracağını söyleyince, "Hepinizi öldürüp kurtulacağım. Polisleri çağır bakayım bana ne yapacaklar. Kanun benim. Şimdiye kadar polis çağırdın da ne oldu? Kanunlar bana bir şey yapamaz" diye bağırdı.

Tahsin Turgut hakkında Üsküdar 1’inci Sulh Ceza Mahkemesi’nde darp, hakaret ve tehdit suçlarından dava açıldı. Tehditten beraat eden Tahsin Turgut, darptan 100, hakaretten de 100 YTL olmak üzere toplam 200 YTL para cezasına çarptırıldı. M.K.’nın avukatı Günsu Akçagöz ise başlatılan aile içindeki şiddete yönelik kampanyaların önemine dikkat çekerek, "Bir kadın sokak ortasında çocuklarının gözleri önünde dövülüyor ama verilen cezaya bakın" diyerek cezaların yetersizliğinden yakındı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 12:59:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?