17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Eski Fransız Bakan:AB 'Blok' Olmak İçin Türkiye'yi Almalı

Fransa`nın eski Maliye Bakanı Dominique Strauss-Kahn, 50 yıl içinde ortaya çıkacak olan Kuzey Amerika, Çin ve Hindistan blokları karşısında bir Avrupa blokunun oluşturulması için, Türkiye`nin Birliğe dahil edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

İngiltere`nin etkili gazetelerinden Financial Times`ın haberine göre, Fransız politikacılar, Türkiye`nin AB`ye üye olması konusuna ilişkin olarak ortaya konan tartışmalarla yön belirlemeye çalışıyorlar.

AB`nin beklenen anayasasının mimarı Valery Giscard d`Estaing`in, ``Türkiye`nin bir AB ülkesi olarak görülemeyeceği`` yönündeki açıklamasına karşın, Fransa`nın eski Maliye Bakanı Sosyalist Dominique Strauss-Kahn, ``AB`nin, hayatta kalmak için, Türkiye`nin üye olup olmaması konusunda değil, Akdeniz çevresindeki diğer ülkeleri nasıl bünyesine alabileceği konusunda düşünmesi gerektiğini`` belirtti.

Strauss-Kahn, ``50 yıl içinde bir kuzey Amerika bloku, Çin bloku ve Hint bloku olacağı gayet açık. Ancak bir Avrupa bloku olacağı kesin değil. Böyle bir Avrupa blokuna sahip olmak, mevcut sınırların çok ötesine genişlemeyi başarmayı geirektiriyor. Akdeniz`i bir iç denize dönüştürmeden bir Avrupa bloku olmayacak`` diye konuştu.
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2004 Perşembe 00:53:01
Güncelleme :20 Mayıs 2004 Perşembe 01:16:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?