23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Eski hakem İlhan’a görevini kötüye kullanmaktan dava


Samsun - Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, eski hakem Sadık İlhan hakkında, 2001-2002 sezonundaki Samsunspor- Trabzonspor maçındaki yönetimi nedeniyle görevini kötüye kullandığı iddiasıyla kamu davası açıldı.

Eski hakem Sadık İlhan’ın bir televizyon kanalında yayınlanan ve 2001-2002 futbol sezonunda yapılan Samsunspor- Trabzonspor maçının sonucuna yönelik, dönemin MHK Başkanı Bülent Yavuz’un kendisine telkinde bulunduğu yolundaki açıklamalarını ihbar kabul eden Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, Sadık İlhan’ın cezalandırılması amacıyla Samsun Asliye Ceza Mahkemesi’ne başvurdu.

Başsavcılığın hazırladığı iddianamede, Sadık İlhan’ın bir televizyon kanalında davaya konu açıklamalarını daha sonra yapılan soruşturma nedeniyle alınan ifadesinde, ’’maksadını aşan sözler’’ olarak nitelendirdiği, ancak konunun izahtan uzak olduğu ve sözlerin reddedilmemiş bulunduğuna dikkat çekildi.

İddianamede, futbol hakeminin bu görevi yaptığı sırada kamu görevlisi ve TCK’nın uygulanmasında memur sayılacağı ifade edilerek, şu görüşlere yer verildi: ’’Adı geçen şüphelinin bu suretle üzerine atılı görevi kötüye kullanmak suçunu işlediği, iddia, şüphelinin kaçamaklı beyanı, 20 Ekim 2003 tarihli Star TV (Tele Gol) programının kaset çözümüne ilişkin bilirkişi raporu, adli emanette kayıtlı söz konusu kaset, ilgili gazete haberleri ve tüm evrak kapsamından anlaşıldığından, şüphelinin mahkemenizce yargılanmasının yapılarak, eylemine uyan TCK’nın 240. maddesi uyarınca cezalandırılmasına karar verilmesi kamu adına talep ve iddia olunur.’’


AA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2005 Çarşamba 00:24:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?