31
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Eski 'Paşa'ların polemiği!

Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök, Eski Genelkurmay Başkanlarından Emekli Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun, bugün bir gazetede yer alan "Özkök'ün Genelkurmay Başkanı olmasını istemiyordum" şeklindeki açıklamasıyla ilgili, "TSK'yı incitmek istemem" dedi.

Özkök, Terörizmle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi Komutanlığı'nın düzenlediği Küresel Terörizm ve Uluslararası İşbirliği Sempozyumu'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özkök, Kıvrıkoğlu'nun açıklamasının anımsatılması üzerine, "Polemiğe girmek istemem. TSK'yı incitmek istemem. Tarih gösterecektir. O dönemde bazı şeyler kulağıma gelmişti ama yeni yeni duyuyorum" diye konuştu.

Özkök, bir gazetecinin "Eski Kara Kuvvetleri Komutanı Emekli Orgeneral Aytaç Yalman'ın mı ima edildiğini" sorması üzerine de, "Olabilir. Genelkurmay başkanı, hükümetin takdiridir. O gün öyle düşünülmüştür" dedi.

Kıvrıkoğlu ne demişti?

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Kıvrıkoğlu, halefi Orgeneral Hilmi Özkök’ün Genelkurmay Başkanlığı’na atanmasına karşı çıktığını doğruladı. Kıvrıkoğlu, "Evet, doğrudur, Hilmi Özkök’ü istemiyordum" dedi.

Kıvrıkoğlu, gerekçesini şöyle açıkladı: "Yüzbaşı iken farklı olunur, ama yetkili kişiyken farklı olunur. Komutan olarak 2 yıl kendisini izledim. İrtica ile daha iyi mücadele edecek birinin gelmesini istedim."

AA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2008 Salı 13:20:57
Güncelleme :11 Mart 2008 Salı 15:55:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?