25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Eski 'seks shop' baklavacı oldu

TÜRKİYE’nin en ünlü baklavacısı Güllüoğlu Amsterdam’a dükkan açtı. Muntplein’da 4 katlı tarihi bir binayı kiralayıp restore eden Nejat Güllü, Erdem Mirza adlı Türk girişimciye bayilik verdi.

Nejat Güllü, “Bu binada daha önce sex shop vardı. Binanın durumu da pek iyi değildi. Onun tabelasını indirdik, binayı aslına ve yasalara uygun şekilde güzelleştirdik ve Baklavacı Güllüoğlu açtık. Yaklaşık 700 bin euro’luk bir yatırım oldu” dedi.

Baklavalar TIR’la gelecek

Son 1 yıldır baklavayı şoklanmış şekilde uzun süre mahafaza edebildiklerini söyleyen Nejat Güllü, “Hedeflerimizi bir süre sonra netleştireceğiz. Baklavalar buraya TIR’larla gelecek. Türkiye’den buraya 4-5 günde ulaşıyor. Burada ayrıca bir de pasta imalathanesi kuruldu. Yaş ve kuru pastalar, börekler burada üretilecek. Çikolata, lokum, simit, poğaça çeşitleri de olacak” dedi.

Başkan çok beğendi

Açılışa katılan Amsterdam Belediye Başkanı Ebehard van Der Laan, baklavayı tatmadan yorum yapmayacağını söyledi ve Nejat Güllü’nün elinden ilk baklavayı yedikten sonra şunları söyledi: “Güllüoğlu buraya gelmeden önce ününü duyduk. Dünyanın en iyi baklavası diyorlar. Amsterdam’da çok merkezi bir noktada hem Hollandalıların hem de Türklerin yoğun olduğu bir yerde açıldı. Çok başarılı olacağını düşünüyorum. Bütün Amsterdamlıları bu güzel tatlıyı tatmaya davet ediyorum. Ben tattım ve artık yeni bir arkadaşım var.”

Hürriyet
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2010 Pazar 15:35:22
Güncelleme :26 Eylül 2010 Pazar 15:39:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?