23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Eskişehir'de çadırda ölüm

Şanlıurfa’dan Eskişehir’in Alpu ilçesine tarım işçisi olarak giden anne baba ile dört çocukları kaldıkları çadırda, yemek yapmak için kullandıkları tüpten sızan gazdan zehirlenerek öldüler.

Şanlıurfa’dan tarım işçisi olarak Eskişehir’e giden 23 yaşındaki Hasan ve 26 yaşındaki Fatma Bilbay çifti ile bir ve beş yaş arasındaki çocukları Sibel, ahmet, Sara ve Emine kaldıkları çadırda bir yakınları tarafından ölü bulundu.

Yakınları Ahmet Dilek, aile fertlerinin gece rahatsızlanınca Alpu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını, burada nöbetçi doktorun soğuk algınlığı teşhisiyle aileye ağrı kesiciler verdiğini, bir süre sonra da taburcu ettiğini öne sürdü.

Doktor ihmali yok

Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı ise ailenin, görevli doktorun Eskişehir’e sevk etmek istemesini kabul etmeyerek çadıra geri döndüklerini ifade etti.

Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapılan otopside de ailenin karbonmonoksit gazından zehirlendiği anlaşıldı.

Ölümlerin doktorun ihmalinden mi, yoksa ailenin gaz sızıntısı olan çadıra tekrar dönmesinden mi kaynaklandığını araştıran Sağlık Bakanlığı yetkilileri, çadırda kullanılan mutfak tüpünün hortumundan sızan gaz nedeniyle öldüğünün otopsi sonucu tespit edildiğini açıkladı.
AA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2005 Pazar 00:37:27
Güncelleme :29 Mayıs 2005 Pazar 00:39:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?