24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Eskişehir’de carter seferleri

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, en geç Temmuz ayının ilk haftası Eskişehir Anadolu Üniversitesi Havaalanı’nda carter seferlerinin başlamasının mümkün hale geleceğini söyledi.


Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş. (TÜLOMSAŞ) Genel Müdürü Hayri Avcı’dan brifing alan Bakan Yıldırım, daha sonra Anadolu Üniversitesi 2 Eylül Kampüsü’ndeki Sivil Havaalanı’nda incelemelerde bulundu. Sivil Havacılık Yüksekokulu’na yeni alınan simülatör uçağı kullanan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ilgili kuruluşların yetkilileriyle Eskişehir Havaalanı’nın seferlere açılması çalışmalarıyla ilgili toplantı yaptı.


Toplantı çıkışında gazetecilere açıklama yapan Bakan Yıldırım, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu bünyesindeki meydanı, özellikle yaz mevsiminde carter seferleri için valilik, üniversite, bakanlık, Devlet Hava Meydanları İşletmesi, belediye ve ilgili kuruluşların el birliğiyle hazırlandığını belirterek, "İnşallah bu ay sonu, en geç Temmuz’un ilk haftası buraya Avrupa’dan seferlerin başlaması mümkün hale gelecek. Şuanda ilk etapta buraya yapılacak seferler yurt dışından yazın gerçekleştirilecek carter seferleridir. Bu meydanın eğitim faaliyetleri aynen devam edecektir. Bunun yanısıra Eskişehir’in ekonomisini canlandırmaya, turizm hayatını teşvik etmeye yönelik bu faaliyette gerçekleşmiş olacaktır. Eskişehirli olup, yurt dışında uzun yıllar yaşayan hemşehrilerinizin çok büyük arzusu vardı. Bu isteği bölge milletvekilleri, vali, rektör olumlu karşıladılar. Biz de gereken desteği veriyoruz. Böylece, Eskişehir’de hava ulaşımı da ticari anlamda başlamış olacak" dedi.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, daha sonra Ankara’ya hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2005 Cuma 20:34:13
Güncelleme :10 Haziran 2005 Cuma 22:01:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?