17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Esma Esad Beypazarı'nı unutmadı

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın eşi Esma Esad, Türkiye ziyaretinde Beypazarına hayran kaldığını belirterek, ülkesine döner dönmez Beypazarı Kaymakamı Nevzat Taşdan ve eşi Mukaddes Taşdan'a Suriye tatlısı gönderdi.
Beypazarı Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, kısa bir süre önce Türkiye'yi ziyaret eden Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın eşi Esma Esad, ülkesine döner dönmez Suriye'nin Türkiye Büyükelçisi Dr. Halid Raad aracılığı ile Beypazarı Kaymakamı Nevzat Taşdan ve eşi Mukaddes Taşdan'a Suriye tatlısı gönderdi.
Suriye Büyükelçisi Dr. Raad Beypazarı'na yaptığı ziyarette, Kaymakam Nevzat Taşdan ve eşi Mukaddes Taşdan'a hediye ile birlikte Esma Esad'ın selamlarını iletti. Raad, First Leydi'nin Beypazarı'nı çok beğendiğini, Türk insanının sıcaklığından ve ilgisinden çok memnun kaldığını iletti. Raad, First Leydi Esad'ın Beypazarı gümüşü ile havucunu çok beğendiğini bu nedenle bu ürünlerin pazarlanması yönünde ticari ilişkilerin daha da geliştirilmesi için kendilerine talimatları olduğunu, ayrıca bu ziyaretin dostluğun daha da pekiştirilmesi yönündeki adımlarından ilki olduğunu belirtti. Beypazarı Kaymakamı Nevzat Taşdan da bundan büyük bir onur duyduğunu belirterek, Büyükelçi'den Suriye'ye Beypazarı'ndan havuç ve havuç yıkama makinesi satabilmek için yardımcı olmalarını istedi. Taşdan, ayrıca Kaymakamlık bünyesinde faaliyet götermekte olan battaniye atölyesinde dokunan ve üzerlerinde Esad'ın çocuklarının isimleri yazılı iki adet battaniye ile selam ve saygılarının da Esad'lara iletilmesini istedi.
BEYPAZARI _ İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2004 Çarşamba 15:43:52
Güncelleme :18 Şubat 2004 Çarşamba 18:07:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?