20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

'Eşsiz' resepsiyonda derbi sohbeti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ve kuvvet komutanlarıyla Pazar günü yapılacak derbiyi konuştu. Erdoğan, derbiden Fenerbahçe'nin galip ayrılacağını savundu.


TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın TBMM'de verdiği 23 Nisan Resepsiyonu devletin zirvesini biraraya getirdi. Arınç'ın ev sahipliğindeki resepsiyona Başbakan Erdoğan, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök, Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İbrahim Fırtına, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, MGK Genel Sekreteri Orgeneral Şükrü Sarıışık, bakanlar, milletvekilleri, yabancı misyon şefleri ve çok sayıda davetli katıldı. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman ise resepsiyona katılmadı.


Hükümet üyeleri ve askerler resepsiyona eşsiz katıldı. Resepsiyonda Başbakan Erdoğan'ın gündeminde beklendiği gibi Kıbrıs değil Pazar günü oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi vardı. Erdoğan, basın mensuplarının Kıbrıs'da yapılacak referanduma ilişkin sorularını cevapsız bıraktı. Erdoğan, kapatılan DEP'in eski milletvekillerine verilen cezaların tasdik edilmesine ilişkin soru üzerine ise bu konuyu değerlendirdiklerini ifade etti. Verilen kararla ilgili yargı yolunun açık olduğunu kaydeden Erdoğan, sürecin devam ettiğini söyledi. Erdoğan, AB Uyum Yasaları içinde, DGM'lerle ilgili Anayasa değişikliklerinin de bulunduğunu hatırlattı.

RESEPSİYONDA FUTBOL SOHBETİ


Resepsiyonda Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök ve kuvvet komutanları ile derbiyi konuştu. Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Başbuğ, "Ne bu Fenerbahçe'nin Karadenizliler'den çektiği" dedi.


MGK Genel Sekreteri Orgeneral Sarıışık ise bu hafta Beşiktaş'ın kazanması halinde sonucun Trabzonspor'a yarayacağını ifade etti. Başbakan Erdoğan da Beşiktaş'ın kazanması halinde Trabzonspor'un karlı çıkacağını doğruladı. Orgeneral Sarıışık'a hangi takımı tuttuğunu soran Erdoğan, "Beşiktaş" cevabı üzerine Orgeneral Özkök'ün de Beşiktaşlı olduğunu hatırlattı. Orgeneral Özkök, derbiyi Beşiktaş'ın kazanacağını öne sürerken, Erdoğan ise maçı Fenerbahçe'nin kazanacağını iddia etti.


Başbakan Erdoğan, Japonya'nın Ankara Büyükelçisi ile de bir süre sohbet etti. Japonya Büyükelçisi, Japonya'da Ertuğrul gemisiyle ilgili bir film yapıldığını, bunun yanında Atatürk döneminde Türkiye'de yaşayan bir Japon'un hayatının da filme alındığını anlattı.


Erdoğan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve ATO Başkanı Sinan Aygün ile de renkli bir sohbet yaptı. ATO Başkanı Aygün, Erdoğan'a bayrak rozeti takmak istedi. Erdoğan ise aynı rozetin kendisinde bulunduğunu söyledi. Dışişleri Bakanı Gül, Aygün'e hükümet için hazırladığı karneyi hatırlattı ve Başbakan'ın karneyi evinin duvarına astığını söyledi. Erdoğan, Aygün'den karneyi şu anki durumla karşılaştırarak yeni bir karne hazırlamasını istedi.


Erdoğan, resepsiyon sırasında geçtiğimiz günlerle İmar Bankası davasıyla ilgili gözaltına alınarak ifadesine başvurulan gazeteci Murat Çelik'le karşılaştı. Erdoğan, Çelik'e "Geçmiş olsun" dedi. Çelik, ne olduğunu anlayamadığını, ifadeleri alınmak üzere gözaltına alındıkları kaydetti.


Erdoğan, resepsiyonda gazetecilerin Beşiktaş-Fenerbahçe derbisiyle ilgili soruları üzerine şunları söyledi:


"Derbi maçların galibi önceden tahmin edildiği gibi çıkmayabiliyor. Önceden formsuz olduğu bilinen bir takım diğerini iki farkla yenebiliyor. Temennimiz iyi oynayan, başarılı olan galip olsun. Bir Fenerbahçeli olarak takımımın galip olmasını isterim."


Erdoğan, resepsiyondan ayrılırken sanatçı Sezer Cumhur Önal'la karşılaştı. Önal, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin şarkılarını kendisine gönderdiğini belirterek bunları bir albümde toplayacağını söyledi.


Başbakan Erdoğan, resepsiyonun ardından TBMM Başkanı Bülent Arınç'la birlikte bir süre düzenlenen havai fişek gösterisini izledi.

ANKARA - İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2004 Cuma 22:27:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?