18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Eurlings: Değişimleri daha iyi anlatın

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye Raportörü Camille Eurlings ile görüştü

Görüşmenin ardından soruları yanıtlayan Eurlings, Türkiye’nin, reform sürecinde geçirdiği değişimleri Avrupa’ya daha iyi anlatması gerektiğini söyledi.

Eurlings, müzakerelerin sonunda Türkiye, özgürlük, demokrasi, dini haklar ve ordunun statüsü gibi konularda "tam bir Avrupa ülkesi" standartlarına erişirse, insanların büyük çoğunluğunun, Türkiye’nin üyeliğiyle AB’nin güçleneceğini, bu durumun Avrupa’nın çıkarına olduğunu düşüneceği görüşünü dile getirdi.

Türkiye’nin son iki yılda çok büyük gelişmeler gösterdiğini belirten Eurlings, Türkiye’de artık gerçek anlamda insan haklarından, demokrasiden, işkenceye karşı "0 toleranstan" söz edildiğini belirtti.

Eurlings, uygulamanın da uzun yıllara yayılmaması, gelecek yıldan itibaren mümkün olduğunca çabuk hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

"Bence Türkiye, içerideki değişimlerine şimdiki hızında devam etmeli, 17 Aralık’tan sonra durmamalı" diye konuşan Eurlings, Avrupalıların çoğunluğunun Türkiye’ye karşı iyi duygular beslediğini kaydetti.
ANKARA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2004 Cuma 17:58:52
Güncelleme :15 Ekim 2004 Cuma 18:04:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?