20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Eurovision sırası oğulda!

Bu yıl Türkiye’yi Eurovision’da temsil edecek olan Yüksek Sadakat’in klavyecisi Uğur Onatkut’un annesi Nilgün Onatkut da ülkemizi 1984 yılında Eurovision Şarkı Yarışması’nda temsil etti. 

Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye’yi temsil edecek olan Yüksek Sadakat, TRT’nin istediği üç şarkıyı hazırlayabilmek için aralıksız çalışıyor. Almanya’nın ev sahipliği yapacağı 56. Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye’yi temsil edecek grup, dün Ortaköy’deki Feriye Lokantası’nda bir basın toplantısı düzenledi.

Hürriyet'in haberine göre; grup üyelerinden Uğur Onatkut’un bağırsak zehirlenmesi nedeniyle acile kaldırıldığı için katılamadığı toplantıda gazetecilerin sorularını bas gitarist Kutlu Özmakinacı, vokalist Kenan Vural, gitarist Serkan Özgen ve davulcu Alpay Şalt yanıtladı. Eurovision nedeniyle yeni albümlerinin çıkış tarihini ertelediklerini belirten Kutlu Özmankinacı, yarışmaya İngilizce şarkıyla katılacaklarını söyledi: “Şarkıların İngilizce olması, dereceleri iyi yönde etkiliyor. Manga’yla da görüştük, fikirlerini aldık. Türk motifleri içeren hareketli bir şarkı hazırlayacağız.”

Kenan Vural, heyecan nedeniyle uyku düzenlerinin bozulduğunu ifade ederek, yarışmanın Almanya’da yapılacak olmasının seyirci avantajı sağlayacığına dikkat çekti. Hazırlık sürecinden bahseden Serkan Özgen de “Eurovision için üç şarkı yollamamız gerekiyor. Bu şarkıları 10-15 gün içinde tamamlayıp göndereceğiz. Sonra TRT’nin şubat ayındaki seçimini bekleyeceğiz. Seçilen şarkıyı şubat ayının ortasında yeniden kaydedip, mart başında da single ve klip çekimi yaparak tanıtımlara başlayacağız. Nisanda ise diğer ülkelerdeki promosyon çalışmalarına başlayacağız” diye konuştu.

Annesi 26 yıl önce Eurovision’a gitti

Önceki akşam hastaneye kaldırılan Yüksek Sadakat’in klavyecisi Uğur Onatkut’un annesi Nilgün Onatkut, 5 Yıl Önce 10 Yıl Sonra grubu ile seslendirdikleri “Halay” şarkısıyla 1984 yılında Lüksemburg’da yapılan Eurovision’a katılmıştı.

Grup, buradaki yarışmada 12’nci olmuştu. 27 yıl sonra oğul Onatkut, mayıs ayında Almanya’da yapılacak Eurovision’a Yüksek Sadakat grubuyla katılacak.

...
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2011 Salı 14:51:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?